Darius Vâlcov a fost extrădat astăzi, 14 august, din Italia

Darius Vâlcov a fost adus azi în România, din Italia. 

Update 

Darius Vâlcov a fost extrădat sub pază în România. 

Știre inițială

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Darius Vâlcov s-ar afla deja în avion spre România şi va ateriza în ţară în jurul orei 16:00, când va fi predat autorităţilor româneşti. 

Curtea Supremă din Italia a admis săptămâna trecută extrădarea acestuia în România, unde are de ispăşit 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. 

Vineri, Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, anunţa că extrădarea lui Vâlcov e chestiune de zile. 

"Tot ce avem proceduri în curs, nu epuizate, vom fi activi ca şi în acest caz. Avem un magistrat de legătură în Italia, care pe tot ce înseamnă cazuri active se va ocupa şi ne va ţine la curent. Ministerul Justiţiei a avut un rol activ în toată această perioadă iar cooperarea judiciară în materie penală cu Italia în acest caz (Vâlcov - n.r.) a fost foarte bună.

Din punctul meu de vedere, indiferent de nume, indiferent că îl cheamă Vâlcov, Popescu sau Ionescu, persoanele condamnate care au ales temporar altă jurisdicţie pentru executarea pedepsei se întorc în România şi execută pedeapsa în sistemul penitenciar românesc. Deci nu avem niciun fel de ezitare în a aplica aceaşi măsură, acelaşi tratament oricărui fugar", a declarat Alina Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel