Data alegerilor locale 2024. Scenariile PNL și PSD pentru prezidențiale și parlamentare

foto pexels
foto pexels

Alegerile europarlamentare vor avea loc în 9 iunie 2024, ca-n toată Uniunea Europeană. Liderii coaliției de guvernare au stabilit și data alegerilor locale.

Alegerile locale vor avea loc în 29 septembrie 2024, conform Digi24. Mai sunt de stabilit datele pentru alegerile parlamentare și cele prezidențiale. Conform unor surse din coaliție, PNL ar vrea ca alegerile parlamentare să aibă loc în 8 decembrie, după cele prezidențiale, care ar urma să aibă loc în 10 sau în 24 noiembrie. Liberalii ar vrea ca alegerile locale să fie organizate simultan cu cele parlamentare, dar acest scenariu nu ar fi pe placul PSD. 

Social-democrații ar avea ca alegerile parlamentare să aibă loc în aceeași zi cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Scopul ar fi ca votul politic să tragă în turul al doilea candidatul PSD la alegerile prezidențiale, dat fiind că sondajele plasează social-democrații la peste 30% intenție de vot. 

La negocieri, PSD s-a opus alegerilor parlamentare pentru 8 decembrie, motivând expirarea mandatului actualului Parlament în 6 decembrie. 

Dacă data alegerilor din 2024 este neclară, și mai confuză este lista candidaților. Marcel Ciolacu este văzut drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale, dar nu este clar dacă același lucru poate fi spus și despre Nicolae Ciucă, din partea PNL. În același timp, nici George Simion, liderul AUR, care se tot vehiculează ca potențial candidat nu confirmă acest zvon. În spațiul public s-a mai vorbit despre Eduard Hellvig, fostul director al SRI, sau Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, ca potențiali candidați la prezidențiale. Dacă ultimul apare destul de des pe agenda media din România, Eduard Hellvig pare că a avut o retragere asumată, odată ce a plecat de la conducerea SRI. 

Singurul lucru sigur e că se joacă! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel