Data încoronării Regelui Charles al III-a se va ciocni cu un eveniment uriaș din agenda Prințului Harry și a lui Meghan Markle.
Data încoronării Regelui Charles al III-a a fost anunțată ca fiind 6 mai, însă aceasta se va ciocni cu un eveniment uriaș din agenda lui Meghan Markle și a Prințului Harry. La aceeași dată este ziua de naștere a lui Archie, fiul lui Meghan și al lui Harry, scrie The Sun.
Palatul Buckingham a transmis: "Palatul Buckingham are plăcerea de a anunța că încoronarea Majestății Sale Regele va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023. Ceremonia de încoronare va avea loc la Westminster Abbey, Londra, și va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury. În cadrul ceremoniei, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de Regina Consoartă".
Ceremonia de încoronare este un proces lung și complicat, plin de tradiție. Vor participa membri înalți ai Guvernului și ai Bisericii Angliei, alături de prim-ministru și alți membri de frunte ai Commonwealth-ului.
Aceasta va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, și va avea loc în Westminster Abbey din Londra, așa cum s-a întâmplat în ultimii 900 de ani.
Două poze noi cu Prințul Harry și Meghan Markle au fost distribuite săptămâna trecută. Noile imagini au fost distribuite la câteva zile după ce a fost dezvăluit un portret oficial al noului Rege și al Reginei Consoarte și al Prințului și al Prințesei de Wales.
Autorul regal Katie Nicholl a declarat pentru Daily Beast: "A fost foarte deliberat. A fost un memento că există o curte regală alternativă care nu va fi redusă la tăcere sau liniștită. A fost publicată în mod clar ca răspuns la imaginea care iese din Palatul celor patru – Charles, Camilla, William și Kate – și acesta este o reamintire că mai sunt doi membri ai familiei care încă își doresc un loc în centrul atenției".
Cel care a început să plănuiască înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a în urmă cu 23 de ani, a vorbit despre efort și detaliile implicate în întregul eveniment. Locotenent-colonelul Anthony Mather a început să plănuiască pentru „London Bridge”, numele de cod dat pentru Regină, în 1999, când Majestatea Sa avea peste 70 de ani.
A condus o echipă de 300 de oameni, care se întâlneau o dată pe an pentru a revizui planurile și a se coordona cu angajații reședințelor regale.
Pregătirile au inclus crearea unei replici a sălii Westminster în interiorul unui hangar de avioane, precum și a unui vagon de tren special iluminat, cu ferestre din sticlă, care să permită celor îndoliați să vadă sicriul în timp ce vagonul a călătorit din Edinburgh spre Londra. În cele din urmă, vagonul nu a fost folosit niciodată, deoarece s-a decis că trenul va cauza prea multe întreruperi în rețeaua națională și va enerva publicul.
Planurile funeraliilor au devenit din ce în ce mai complexe odată cu trecerea anilor. Un bărbat care poartă cizme cu tocuri de oțel a testat chiar și covoarele care au fost folosite în Westminster Hall, plimbându-se de-a lungul lor de 100 de ori pentru a vedea cât de rezistent este materialul, relatează Daily Mail și The Mirror. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu