Data înmormântării lui Nicu Covaci a fost stabilită. Familia artistului a refuzat autopsia 

Nicu Covaci
Nicu Covaci

Nicu Covaci s-a stins din viață pe 2 august.  La Timișoara vor avea loc mai multe evenimente în memoria marelui artist. 

Nicu Covaci, liderul formației Phoenix, va fi depus la sediul Filarmonicii din Timișoara, oferind astfel admiratorilor săi ocazia de a-i aduce un ultim omagiu. Artistul va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor, unde slujba de înmormântare va fi oficiată de Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Ioan Selejan.

Familia lui Nicu Covaci a refuzat autopsia, cauzele morții fiind știute de aceștia. 

Ceremonia de înmormântare a lui Nicu Covaci este programată pentru miercuri, 7 august, potrivit Antena 3.

Expoziție foto și carte de condolențe 

Primarul Dominic Fritz a oferit detalii despre evenimentele care vor precede înmormântarea marelui artist. El a menționat că trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci va fi depus la Filarmonică la începutul săptămânii viitoare, iar programul exact va fi anunțat în curând. În plus, la Casa de Cultură va fi organizată o expoziție foto dedicată artistului, precum și o carte de condoleanțe deschisă pe o perioadă extinsă, pentru ca toți cei care l-au iubit și admirat să poată lăsa un gând în memoria sa.

"Așa cum am promis azi noapte revin cu detalii privind modul în care vă puteți lua rămas bun de la Nicu Covaci. Împreună cu oamenii inimoși din jurul lui, am stabilit că trupul neînsuflețit a lui Nicu Covaci va fi depus la Filarmonică la începutul săptămânii viitoare. Vom comunica programul și detalii cât de curând. La Casa de Cultură organizăm o expoziție foto dedicată lui Nicu Covaci și deschidem o carte de condoleanțe - iar această acțiune va fi pe o perioadă mai lungă, pentru a permite cât mai multor oameni care l-au iubit și admirat să lase câteva gânduri în memoria lui Nicu Covaci," a trasmis Dominic Fritz. 

Cine a fost Nicu Covaci? Scurtă fișă biografică

Nicu Covaci a fost un muzician, chitarist și compozitor român, cunoscut în special ca fondator și lider al formației Phoenix, una dintre cele mai influente trupe de rock din România.

Tinerețea și Educația

S-a născut pe 19 aprilie 1947 în Timișoara. A studiat la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, unde și-a cultivat talentul artistic și pasiunea pentru muzică. Această educație timpurie i-a influențat stilul unic de a îmbina arta vizuală cu muzica.

Cariera Muzicală

În 1962, a fondat trupa Phoenix, care a devenit emblematică pentru scena rock din România. Sub conducerea sa, Phoenix a fost pionier în combinarea rock-ului cu elemente din muzica tradițională românească. Albumele lor, precum "Cei Ce Ne-au Dat Nume" și "Mugur de Fluier", sunt considerate clasice.

Emigrarea: În anii '70, Covaci și membrii trupei Phoenix au emigrat în Germania, evadând din România comunistă într-un mod spectaculos, ascunși în boxele trupei. În străinătate, au continuat să cânte și să înregistreze muzică, menținându-și influența asupra fanilor din România și din diaspora.

Contribuții Artistice: Nicu Covaci a fost cunoscut pentru abilitățile sale de chitarist și compozitor, dar și pentru vocea sa distinctivă și prezența scenică puternică. A compus numeroase piese care au rămas populare și influente, având un impact semnificativ asupra muzicii rock din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel