Data la care s-ar putea judeca procesul intentat de prinţul Harry tabloidelor News Group

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Procesul intentat de prinţul Harry tabloidelor britanice editate de News Corp s-ar putea judeca la începutul anului 2025, a anunţat marţi Înalta Curte din Londra, conform Reuters.

Harry, fiul cel mic al regelui Charles şi al regretatei prinţesa Diana, a dat în judecată News Group Newspapers (NGN) pentru violarea vieţii private de către tabloidele sale, The Sun şi News of the World, publicaţie care şi-a sistat între timp apariţia, în perioada cuprinsă între mijlocul anilor 1990 şi 2016.

Este unul dintre cele patru procese pe care prinţul, în vârstă de 39 de ani, care în prezent locuieşte în California alături de soţia sa, Meghan, şi cei doi copii, le-a intentat la Înalta Curte împotriva companiei de presă britanice.

Scopul acţiunilor în justiţiei este tragerea la răspundere a directorilor tabloidelor pentru minciuni şi muşamalizarea unor ilegalităţi la scară largă. Procesul intentat de Harry împotriva NGN era aşteptat să se judece în ianuarie anul viitor după ce un judecător a decis în iulie că acuzaţiile sale referitoare la colectarea ilegală de informaţii confidenţiale despre persoana sa se poate judeca.

Potrivit unor documente judiciare din cadrul unei audieri preliminare care a avut loc marţi, procesul intentat de Harry s-ar putea judeca mai târziu, la o dată ulterioară lunii ianuarie 2025. Avocatul prinţului, David Sherborne, a spus că procesul intentat de Harry precum şi un alt proces similar demarat de actorul britanic Hugh Grant s-au numărat printre cele 27 de cereri care au rămas în aşteptare înaintea procesului din 2025.

În 2012, NGN şi-a cerut scuze pentru interceptări pe scară larg ă realizate de ziariştii News of the World, publicaţie pe care fostul preşedinte al News Corp, magnatul de origine australiană Rupert Murdoch, a fost forţat să-o închidă din cauza controverselor. Grupul media a respins însă orice acţiuni ilegale ale angajaţilor de la The Sun. NGN a ajuns la înţelegeri în peste o mie de cazuri de interceptări telefonice fără să recunoască însă vinovăţia vreunui ziarist de la The Sun.

În iunie, Harry a devenit primul membru marcant al familiei britanice care a depus mărturie la un tribunal în ultimii 130 de ani după ce a fost parte dintr-un alt proces, împotriva Mirror Group Newspapers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel