Date de ultimă oră despre concentrațiile de monoxid de carbon în zona României

Vineri, 1 aprilie, au fost transmise noi date de la autoritățile naționale în domeniu în privința evoluției situației generate de războiul din Ucraina și implicațiile generate în acest context pentru România și cetățenii români.

Guvernul României face apel la responsabilitate și la informarea din surse sigure.

 

Precizări despre calitatea aerului

În seara și în noaptea de 01/ 02 aprilie 2022, circulația aerului va continua să se realizeze din sector predominant sud-vestic, condiții în care către sud-estul României (estul Munteniei și zona Dobrogei) vor putea fi observate, în intervalele în care va ploua, depuneri de praf de origine sahariană. Concentrațiile particulelor de praf din România vor fi mici. 

În perioada 02 aprilie – 04 aprilie, circulația aerului se va realiza la început, în data de 02 aprilie, din sector preponderent sud-vestic, apoi (în zilele de 03 și 04 aprilie) din sector predominant vestic, însă nu vor mai fi antrenate spre România particule de praf saharian dinspre nordul Africii.

Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în următoarele zile, 01-03 aprilie, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

Totodată, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, la nivelul României, vineri circulația aerului se va realiza predominant dinspre sud- sud-vest spre nord- nord-est, iar sâmbătă și duminică predominant dinspre vest – nord-vest spre est – sud-est.

Mai mult, în domeniul supravegherii radioactivităţii mediului, pentru factorii de mediu urmăriți nu s-au înregistrat depăşiri ale limitelor de avertizare/alarmare și nu s-au semnalat evenimente deosebite. De asemenea, parametrii constataţi la staţiile de pe teritoriul României s-au situat în limitele normale de variație ale fondului natural.

De menționat că specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și cei ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului monitorizează permanent evoluțiile și vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european.      

Citește și: România nu mai importă gaz rusesc. Anunţul zilei: "Nu a mai fost făcută nicio rezervare de capacitate lunară"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel