Datele Frontex n-au nicio legătură cu retorica Austriei împotriva României. Votul acordat Croației favorizează principala rută folosită de migranți / hartă

Principalele rute folosite de migranți anul trecut s-au concentrat în zona Balcanilor de Vest, Mediteranei Centrale și Canalului Mânecii.

Aproximativ 330.000 de treceri ilegale de frontieră în Uniunea Europeană au fost înregistrate în 2022, cea mai mare cifră de la criza migrației din 2016 și o creștere cu 64% față de anul precedent, potrivit ultimelor date de la agenția de frontieră a UE Frontex.

Ruta de migrație din Balcanii de Vest, care le permite migranților să călătorească prin Albania, Bosnia și Herțegovina și Serbia pentru a ajunge la granița externă a Uniunii Europene din Ungaria, a depășit ruta Mediteranei Centrale și a devenit cea mai folosită cale de migranții ilegali. Peste 145.000 de migranți ilegali au fost depistați pe această rută anul trecut, o creștere semnificativă de 136% față de 2021.

Migranții care au folosit această rută anul trecut au fost cel mai frecvent din Siria, Afganistan, Turcia și Tunisia.

Aderarea Croației la spațiul Schengen, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2023, va duce inevitabil la provocări și mai mari în această regiune, extinzând considerabil lungimea frontierei externe a UE.

CITEȘTE ȘI     -    Discuții între Ungaria și Bulgaria, pe tema Schengen. Speranțele României de aderare în vară, tot mai mici

În data de 8 decembrie 2022, în Consiliul JAI, Austria a votat în favoarea aderării Croației la Spațiul Schengen, dar s-a opus intrării României și Bulgariei pe motiv că cele două țări favorizează migrația ilegală în Uniunea Europeană. Țările de Jos s-au opus de asemenea Bulgariei și României, deși reprezentanții olandezi au spus că sunt favorabili aderării României la Spațiul Schengen. 

Având în vedere datele furnizate de Frontex, votul acordat Croației de către Austria nu face decât să favorizeze intrarea în Uniunea Europeană a migranților de pe ruta Balcanilor de Vest.

CITEȘTE ȘI     -    Marcel Ciolacu, supărat după eşecul aderării la Schengen: Am dormit pe bancheta din spate a Europei

Ruta Mediteranei Centrale

Un total de 102.529 de migranți au fost depistați încercând să pătrundă în Uniunea Europeană în regiunea Mediteranei Centrale pentru a ajunge în Italia, o creștere de 51% față de 2021. Migranții din Egipt, Tunisia, Bangladesh și Siria au fost cel mai frecvent raportați a fi activi pe această rută. .

Mediterana de Est a fost a treia cea mai folosită rută de migranții ilegali, călătorind în principal prin Turcia în Grecia. Aproape 43.000, în principal sirieni, afgani, nigerieni și congolezi, au urmat această rută anul trecut, o creștere de 108% față de 2021.

Scăderi ale activității au fost raportate pe celelalte trei rute desemnate recunoscute de Frontex. Ruta din vestul Mediteranei către Spania a înregistrat 14.582 de migranți ilegali, în scădere cu 21%; ruta Africii de Vest către Insulele Canare Spaniole a înregistrat 15.462 de treceri ilegale a frontierei, în scădere cu 31%; frontiera terestră de est (Polonia, Lituania și Letonia), a înregistrat 6.127 de migranți ilegali, în scădere cu 25% față de 2021.

Între timp, s-a înregistrat o creștere de 37% la ieșirile din spațiul Schengen către Marea Britanie, unde au fost detectate 71.081 de persoane.

Cei 13 milioane de refugiați ucraineni care au intrat în UE prin granițele sale terestre externe între 24 februarie și sfârșitul anului nu sunt incluși în cifre, a confirmat Frontex.

Agenția de frontieră a UE a subliniat că cifrele s-au bazat pe date preliminare, admițând că „cifrele finale pot fi mai mari din cauza raportării întârziate”, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -    Grecia susţine aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Discuţii cu Nehammer şi Karner la Viena. Ministrul Migraţiei din Grecia vine în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel