Daune morale de peste 7 milioane de euro cerute de familia în cazul tinerei Alexandra Ivanov

Inquam Photos / Denis Grosu
Inquam Photos / Denis Grosu

Daune morale de peste 7 milioane de euro cerute în instanță de avocatul familiei tinerei Alexandra Ivanov, care s-a stins pe patul de spital în 18 august.

În cazul morții Alexandrei Ivanov, tânăra însărcinată în trei luni ignorată ore întregi de către cadrele medicale din maternitatea Botoșani, avocatul familiei cere daune morale de peste 7 milioane de lei, sumă care este cerută spitalului, precum și medicilor de gardă din noaptea de 17 spre 18 august.

Avocatul familiei Alexandrei Ivanov solicită în instanță daune morale pentru toți membri familiei, câte un milion de euro pentru fiecare dintre cei trei copii ai Alexandrei, 500.000 de euro pentru soțul, fratele și cei trei bunici ai tinerei, 700.000 de euro pentru părinții Alexandrei, 100.000 pentru cumnatul acesteia și 50.000 de euro pentru fata adoptată de Alexandra.

Avocata familiei, Gianina Poroșnicu, a decis ca aceste sume să fie individualizate pentru fiecare persoană în parte.

Potrivit avocatului, acest caz este unul revoltător și dureros, fiind la rândul său impresionată și de impactul pe care  l-a avut asupra opiniei publice din oraș/

”La telefon povestea părea doar tristă, când am venit la Botoșani am găsit, de fapt, un oraș în incendiu declanșat de la această teribilă și tristă poveste a Alexandrei.

Fix momentul în care am ajuns în Botoșani a fost momentul în care se scanda pentru Alexandra și au fost lozinci dintre cele mai emoționante, dar în același timp dintre cele mai puternice și războinice.

Era chipul Alexandrei peste tot, pe tricourile celor din stradă, pe pancarte, pe gardul Maternității, oameni care au venit cu lumânarea în mână, oameni care au venit din respect pentru tragedia petrecută, în doliu”, a afirmat Gianina Poroșnicu, avocatul familiei Ivanov, citată de Botoșăneanul.

Mama Alexandrei Ivanov: ”Măcar să nu se mai repete”

”Le-am simțit durerea, dar nu au epatat cu nimic. Au făcut o descriere cât au putut de obiectivă și de transparentă a tot ceea ce s-a dialogat cu ea. Sigur, totul este pe telefon.

Acesta este marele avantaj al acestui caz, că ea de acolo, de pe patul de spital a scris familiei, a scris prietenilor.

Ei și-au încrucișat între ei mesaje și astfel putem să reconstruim aceste momente care pentru ea, pentru Alexandra, au fost de groază și sigur, transmise și amplificate părinților și celor din familie.

Cu foarte mult bun simț oamenii aceștia, nu și-au sfâșiat hainele de pe ei, nu și-au strigat în urlete durerea, au fost de o decență extraordinară și cred că am să am multă vreme în timpane vocea stinsă a mamei Alexandrei care spunea: Dl inspector, măcar să nu se mai repete, măcar să nu se mai repete și tot ar fi o formă de dreptate.

Mă abțin să nu plâng, am văzut atâta durere, îl vedeam și pe dl inspector că se ține foarte tare de pix și atent să consemneze”, a mai spus avocatul familiei Ivanov.

Citește și: Spitalul din Botoșani, amendat peste 42.000 de lei după moartea tinerei Alexandra Ivanov. Conducerea va contesta sancțiunea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel