68 de miliarde de dolari, daune aduse infrastructurii Ucrainei din cauza agresiunii ruse - KSE Institute

Foto Ilustrativ/Pexels Алесь Усцінаў
Foto Ilustrativ/Pexels Алесь Усцінаў

În urma războiului, au fost avariate cel puțin 266 de poduri și treceri de poduri, 10 aerodromuri militare și 8 aeroporturi.

Începând cu 1 aprilie 2022, Institutul KSE a estimat daunele aduse infrastructurii Ucrainei din cauza războiului din țară la 68,2 miliarde de dolari, sau aproape 2 trilioane UAH, în timp ce săptămâna trecută pagubele estimate au crescut cu 5 miliarde de dolari.

Acest lucru a fost raportat într-un comunicat de presă al departamentului de analiză al Institutului KSE al Școlii de Economie din Kiev (KSE), relatează Interfax-Ucraina.

"Daunele aduse infrastructurii Ucrainei în timpul războiului au crescut cu peste 5 miliarde de dolari în ultima săptămână. De la 1 aprilie, valoarea totală a pagubelor a ajuns la peste 68,2 miliarde de dolari sau aproape 2 trilioane UAH", a declarat Institutul KSE.

De la începutul agresiunii militare a Rusiei din 24 februarie, cel puțin 533 de instituții de învățământ, 300 de grădinițe, 196 de instituții medicale, 129 de fabrici și întreprinderi au fost avariate, distruse sau confiscate în Ucraina. Potrivit Ministerului Dezvoltării Comunitare și Teritoriale, 6.800 de clădiri rezidențiale au fost avariate sau distruse, Institutul KSE estimează valoarea totală a imobilelor rezidențiale deteriorate/distruse la aproape 26 de milioane de metri pătrați.

„În plus, cel puțin 54 de clădiri administrative, 266 de poduri și treceri de poduri, 10 aerodromuri militare, 8 aeroporturi și 2 porturi au fost avariate de război. În timpul invaziei pe scară largă, ocupanții au deteriorat Ucraina, distrugând sau distrugând 64 de clădiri religioase și 51 de situri culturale” - au remarcat analiştii.

După cum s-a raportat, Biroul Președintelui, Ministerul Economiei și think tank-ul de la Institutul KSE al Școlii de Economie din Kiev au lansat proiectul „Rusia va plăti” - un portal pentru a colecta informații despre instalațiile distruse din țară din cauza exploatării complete a Rusiei.

Pe site-ul special https://damaged.in.ua/ ucrainenii pot furniza informații despre pagubele cauzate de războiul împotriva Ucrainei. În viitor, aceste informații vor fi folosite de guvernul ucrainean ca probă în instanțele internaționale pentru a compensa daunele suferite de Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel