Înotătorul român David Popovici a fost descris drept „Libelula din București“.
Înotătorul David Popovici, care încearcă să-şi apere titlurile mondiale la 100 şi 200 m liber la Mondialele de nataţie de la Fukuoka, este descris ca Libelula din Bucureşti într-un interviu acordat ziarului madrilen AS, conform Agerpres.
Cel mai rapid înotător din lume nu este din Baltimore (Statele Unite) sau Sydney (Australia), unde s-au născut la vremea lor două fenomene precum Michael Phelps şi Ian Thorpe şi în cele mai carismatice două ţări de înot. Nici nu a ieşit din centrele disciplinate de înaltă performanţă din China, Marsilia (Franţa) sau Londra (Anglia). Nici din îngheţatul Lesnoi (Rusia) de unde provine Alexander Popov. Cel mai rapid înotător din lume a crescut în cartierul Pantelimon, unul dintre cele mai conflictuale din Bucureşti, capitală a unei ţări cu mică tradiţie acvatică (nouă medalii olimpice) şi care încearcă să se extindă după căderea Cortinei de Fier. Actualul campion mondial la 100 şi 200 m liber, deţinătorul recordului mondial la 100 m, a devenit cel mai strălucitor sportiv de la Nadia Comăneci, care a făcut istoria cu nota zece la Jocurile de la Montreal şi a câştigat nouă medalii olimpice, dintre care cinci de aur, este introducerea în interviul cu David Popovici.
David şi antrenorul său Andrei Rădulescu gestionează mână în mână harul divin, darul pe care l-a făcut natura, pe care părinţii l-au îngrijit cu drag şi cu care a fost înzestrat înotătorul care este destinat să marcheze recorduri stratosferice de viteză. Tocmai din acest motiv, îngrijirea minţii, care poate dăuna corpului, aşa cum s-a întâmplat multor înotători care au căzut în depresie şi nu au reuşit să gestioneze succesul, este ceea ce îl îngrijorează cel mai mult pe Rădulescu.
Recomand cărţile, a spus antrenorul. În cele din urmă este un băiat de 18 ani care vrea să facă lucrurile de la această vârstă, cum ar fi să aibă o maşină, să fie cu prietenii, să se concentreze pe cariera academică....
"Părinţii m-au învăţat că sportul nu este un joc al vieţii sau al morţii sau al binelui şi al răului. Diferenţa este în zecimi de secundă", a spus campionul român, care se defineşte ca o persoană "calmă" care se bucură de viaţa lui la Bucureşti, care are o iubită, care merge duminica cu bicicleta, singura zi pe care o are liberă, şi care devorează cărţile şi psihologia care îl ajută abordeze mai bine competiţiile. Şi care este un fan al lui Liverpool.
Tatăl lui a adăugat că are o mentalitate japoneză. Este mereu concentrat 100% pe ceea ce face.
Popovici a povestit cum, la cererea sponsorului său Arena de a-şi alege un animal reprezentativ, a optat pentru libelulă.
Libelula simbolizează îndemânarea mea, personalitatea mea şi mediul meu. Este mică şi inofensivă, dar zboară frumos şi elegant peste apă, lăsându-şi în urmă prădătorii. Precizia rutinei libelulei descrie perfect antrenamentul meu şi fineţea ei se traduce în performanţa mea. În cele din urmă, aripile ei sunt un simbol al libertăţii, de aici şi stilul liber, a spus David Popovici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News