David Popovici, medalie de aur și la 200 m liber la Campionatele Europene de Natație

Foto: Facebook David Popovici
Foto: Facebook David Popovici

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 m liber la Campionatele Europene de Natație!

Update: David Popovici a cucerit cea de-a doua medalie de aur în cadrul Campionatelor Europene de Natație de la Belgrad. Românul a fost cel mai rapid în finala probei de 200 metri liber.

Fenomenul natației a terminat cursa finalei de 200 m liber la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad pe primul loc, cu timpul de 1 minut și 43,13 secunde.

David Popovici (19 ani) s-a aflat la startul ultimei sale curse de la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. În seara aceasta, de la ora 19:36, tânărul fenomen a concurat în proba de 200 metri liber, încheindu-și parcursul remarcabil la această competiție.

Participarea lui David la Belgrad a marcat a patra zi consecutivă de concurs, demonstrând o rezistență și o ambiție de fier. După ce și-a apărat cu succes titlul european la 100 m liber, obținând un timp uimitor de 46,88 secunde, Popovici a făcut parte și din ștafeta de 4x100 m liber a României și a terminat pe locul al cincilea. În total, a susținut nu mai puțin de șapte curse, cu ziua de joi fiind cea mai solicitantă, incluzând serii și semifinale la 200 m liber, dar și finala la ștafetă.

"A fost o provocare", a declarat David la finalul uneia dintre zilele pline de concurs, "și chiar dacă nu a fost plăcut, e până la urmă ceva care mă pregătește pentru situații care pot apărea în timpul Jocurilor Olimpice", a mai spus acesta.

David Popovici este campionul european en titre la 200 m liber și deține recordul competiției cu un timp de 1 minut și 42,97 de secunde, a treia performanță din toate timpurile după Paul Biedermann (1 minut și 42,00 secunde) și Michael Phelps (1 minut și 42,96 secunde).

În finala de astăzi, David a luptat pentru medalie alături de alți șapte înotători: Constantinos Englezakis (Grecia), Dimitrios Markos (Grecia), Velimir Stjepanovic (Serbia), Danas Rapsys (Lituania), Kamil Sieradzki (Polonia), Antonio Djakovic (Elveția) și Niko Jankovic (Croația).

2. Sursa: cap... (david-popovici_49871500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel