David Popovici, solicitare care l-a lăsat fără reacţie pe Ion Ţiriac. "Cum adică? Dumneata eşti campion olimpic"

Inquam Photos / Colette Rochefort
Inquam Photos / Colette Rochefort

Înotătorul român David Popovici a avut o solicitare care l-a lăsat fără cuvinte pe Ion Ţiriac, la evenimentul la care campionul olimpic în proba de 200 m liber de la JO2024 a primit 2 maşini de la miliardar. 

”Acum câteva zile, când am avut onoarea să dau mâna cu domnul Popovici, i-am spus că în curând dăm cu lopata la Otopeni şi începem acel faimos bazin olimpic, numai pentru copii.

Îmi zice: ‘Domnule Ţiriac, nu vă supăraţi, pot să mă antrenez şi eu în el?’. Cum adică, dumneata eşti campion olimpic, campion mondial, unde te antrenezi? ‘Păi, nu prea am unde’!”, a transmis Țiriac, la inaugurarea Berceni Arena.

David Popovici, discurs manifest după JO2024 

”Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult.

Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, dar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării.

Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune.

OK, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, dar eu în timpul iernii, când e frig, la 'Lia Manoliu' se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că acela e bazinul din interior de la 'Lia Manoliu'...

Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi cu patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine, şi alte arene. Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu”, a declarat David Popovici.

Popovici, declaraţie amuzantă după ce Ion Ţiriac i-a dat 2 maşini 

„Am venit aici doi oameni cu o singură mașină, iar acum suntem tot doi oameni, dar cu trei mașini. Așa că va fi o provocare să le ducem acasă. Dar e bine, nu mă vait. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac și a fundației dânsului de a susține sportul românesc. Și mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate, cum își dorește”, a spus Popovici, care a primit câte un automobil pentru fiecare dintre cele două medalii cucerite la Jocurile Olimpice de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel