De câte ori pe zi ar trebui să hrănești câinele

Foto Pexels
Foto Pexels

Dacă cel mai bun prieten al tău este un patruped blănos și jucăuș, atunci, cu siguranță, vrei să afli tot ce ține de câini și cum să îi faci fericiți. 

Cantitatea de hrană pentru câinii adulți depinde foarte mult de sănătatea lor. Unii câini adulți sunt sănătoși și activi, pe când alții sunt leneși sau au probleme de sănătate. Tocmai de aceea trebuie să aibă o alimentație diferită.

De câte ori pe zi ar trebui să hrănești câinele?

Un câine pui va trebui hrănit mai des decât un senior. În general, este suficient să hrănești cățeii de trei până la patru ori pe zi. Dacă le dai mâncare mai des, nu uita să și reduci porțiile în același timp.

Odată ce câinele a devenit adult, este suficient să îi dai de mâncare o dată sau de două ori pe zi. Încearcă să îl hrănești la ore similare. Și nu uita să incluzi gustări în regimul câinelui tău.

Citește și / EXCLUSIV DCNews: Alimentele pe care trebuie să le excludeți de urgență din hrana câinilor: Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor

Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui. 

„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.

Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.

Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul “biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel