De câte ori pe zi trebuie scos afară un câine. Atenţie, diferă în funcţie de vârstă şi talie

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Iubitorii de câini trebuie să ştie dinainte de a avea un astfel de animal de companie că acesta are nevoie să iasă afară pentru a-şi face nevoile de mai multe ori pe zi, în funcţie de vârstă, dar şi de talie. 

Publicitate

Frecvența urinatului la câine diferă în funcție de vârstă, sex, greutate și starea de sănătate. În general, câinii de talie mică și cei tineri au nevoie să urineze mai des decât cei de talie mare și cei adulți.

În funcție de vârstă, câinii pot sta fără să-și facă nevoile fiziologice o oră pentru fiecare lună din vârsta lor. Un pui de 3 luni poate fi ținut maxim 4 ore fără să urineze, iar la 6 luni, poate ajunge să țină 8 ore fără să urineze.

Un câine adult, sănătos, poate fi ținut fără să urineze 8, maxim 10 ore. Toți câinii ar trebui scoși afară după ce mănâncă și beau apă, sau după o perioadă în care s-au jucat.

Un câine sănătos poate produce între 10-20 ml de urină pe 0,5 Kg masă corporală, pe zi, scrie pentruanimale.ro.

Atentie!! Niciun câine, indiferent de vârstă, nu ar trebui să fie ținut mai mult de 8 ore fără să fie scos afară pentru a-și face nevoile fiziologice!  Reprizele de mers afară ar trebui să varieze între 3-5 pe zi, pentru câinii adulți și sănătoși.

Creierul câinilor poate face diferența între două limbi

Creierul câinilor poate detecta vorbirea și poate arăta diferite modele de activitate între o limbă familiară și una necunoscută, arată un nou studiu de imagistică cerebrală realizat de cercetătorii de la Departamentul de Etologie, Universitatea Eötvös Loránd (Ungaria).

Aceasta este prima demonstrație a unui creier non-uman care poate diferenția între două limbi. Această cercetare a fost publicată în jurnalul NeuroImage.

„Știm că oamenii, chiar și copiii preverbali, observă diferența. Dar poate câinii nu se deranjează să o facă. Am elaborat un studiu de imagistică cerebrală pentru a studia acest lucru”, a declarat Cuaya.

„Kun-kun și alți 17 câini au fost dresați să stea nemișcați într-un scanner cerebral, unde i-am pus să asculte fragmente de dialog din Micul Prinț în spaniolă și maghiară. Toți câinii au auzit doar una dintre cele două limbi de la stăpânii lor, așa că în acest fel am putut compara o limbă foarte familiară cu una complet necunoscută”, spune cercetătoarea.

„De asemenea, i-am pus să asculte versiuni amestecate ale acestor fragmente, care sună complet nefiresc, pentru a testa dacă detectează în vreun fel diferența dintre vorbire și non-vorbire”, a continuat ea.

Pe lângă detectarea vorbirii, creierul câinilor ar putea face distincția între spaniolă și maghiară.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel