De câți angajați are nevoie statul pentru a cumpăra un creion. Marcel Ciolacu: Asta e infrastructură comunistă. În ce lume trăim? - VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu nu mai vrea atât de mulți ordonatori de credite. El spune că am ajuns să confundăm lucrurile și că statul nu mai poate suporta o infrastructură așa stufoasă. 

”Nu putem să avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume, este inacceptabil așa ceva, fiecare bibliotecă din România, fiecare teatru mai mic sau mai mare, fiecare agenție mai mică sau mai mare, toți suntem ordonatori de credite. Rolul unui director de teatru este să conducă activitatea culturală” consideră Marcel Ciolacu. Premierul spune: ”confundăm lucrurile”. El mai întreabă: ”În ce lume trăim?”. 

”Un singur lucru am spus foarte clar, eu nu mai doresc atâția ordonatori de credite. Nu trebuie fiecare să facă achiziții publice, se pot face centralizat la nivel de județ, de Consiliu Județean. Să cumperi un creion, îți trebuie director economic, șef la Juridic, specialist în achiziții, că nu e simplu, trebuie să faci caiete de sarcini, mai trebuie încă cinci din care să faci o comisie. Asta e infrastructură comunistă, trăim în alte vremuri, acele vremuri au fost depășite” spune prim-ministrul, care adaugă: ”Nu cred că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă”. 

Citește și: Primar: Dacă vreau să cumpăr un pix, îmi trebuie 19 semnături. ”Pe jumătate v-aș da afară. Mă și încurcați”

Vezi aici discursul complet: Marcel Ciolacu, moment de sinceritate la Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni. "Noi, politicienii, întotdeauna am vorbit de reforme când ne-a căzut bine"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel