A crescut cu 1.000% numărul sosirilor de migranţi în Insulele Canare (Spania)

FOTO: Fexels
FOTO: Fexels

Numărul migranţilor din Africa de Vest care au înfruntat marea în ambarcaţiuni fragile pentru a ajunge în Insulele Canare (Spania) a crescut cu peste 1.000% în ianuarie în comparaţie cu anul trecut, conform datelor publicate joi de Ministerul de Interne spaniol, citat de Reuters.

Un total de 7.270 de migranţi ilegali au ajuns în arhipelagul din Oceanul Atlantic între 1 şi 31 ianuarie, o creştere de aproape 13 ori faţă de cei 566 din aceeaşi lună în 2023, a precizat ministerul.

Lanţul de insule din largul coastei de nord-vest a Africii, una dintre cele mai populare destinaţii turistice ale Spaniei, a fost punctul de intrare pentru 39.910 migranţi anul trecut, un record istoric.

Cea mai mică insulă a primit mai mulţi migranţi decât propria sa populaţie de 9.000 de locuitori în 2023

El Hierro, cea mai mică şi cea mai vestică insulă, a primit mai mulţi migranţi decât propria sa populaţie de 9.000 de locuitori în 2023.

Potrivit unui raport anual al grupului de apărare a drepturilor omului Walking Borders, ruta atlantică către Insulele Canare este cea mai periculoasă rută de migraţie către Spania, 6.007 persoane pierzându-şi viaţa în timpul acestei călătorii riscante pe mare anul trecut.

Numărul total de migranţi care au intrat ilegal în Spania în ianuarie - atât pe uscat, cât şi pe mare - a fost de 8.067, o creştere cu 524% faţă de anul trecut, a adăugat ministerul.

Citește și - Zeci de migranți în drum spre Spania refuză să coboare din barca aproape scufundată: "Nu ne veți opri. Vom ajunge sau vom muri!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel