De ce a dat ministrul Agriculturii informația despre Lactate Brădet. SONDAJ

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că firma care a produs brânza cu E.coli se numește Lactate Brădet. A fost primul oficial care a transmis numele companiei. 

VEZI AICI MAI MULT: Bombă în criza bebelușilor. Răsturnări de situație și alarme false

Pe scurt, ministrul Sănătății a precizat că s-a găsit cauza îmbolnăvirii bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic, o tulpină a bacteriei E.coli. Mai trebuia găsită sursa. Ulterior, ANSVSA a dat un comunicat de presă în care a precizat că a găsit E.coli O26 într-un lot de 25 de kilograme de brânză produs de o companie al cărei nume nu l-a da în comunicat. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a considerat să comunice transparent și a dat pe piața numele companiei- Lactate Brănet. Imediat, numele companiei a fost legat de moartea bebelușilor, chiar dacă lotul de brânză în care s-a găsit E.coli a fost produs abia în 22 februarie, ceea ce înseamnă că a fost scos din fabrică după moartea bebelușilor. În plus, vorbim de brânză dulce vrac și nu se știe deocamdată de unde vine bacteria E.coli. Patronul companiei românești nu crede că mai are vreo șansă să aibă o companie demnă de încredere și a anunțat că ar putea chiar să închidă firma. 

Ministrul Agriculturii, acuzat acum de distrugerea unei companii românești, explică pe Facebook:

"Referitor la situația rezultată în urma depistării lotului de brânză contaminată cu e-coli, precizez următoarele: Am dat informația în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparență de care am dat dovada. Poate am greșit, poate nu. Pe de altă parte, informația era deja cunoscută în mass media, jurnașiștii necerându-mi decât confirmarea ei. Alte persoane avuseseră deja grijă să o dea, "pe surse" cum se spune, înainte.

Eu o să vă spun cum se vede situația de la mine și de ce am decis să fiu atât de transparent. În primul rand, cred că se face o confuzie imensă între valori. Nu cred că putem pune în balanță viața unor copii cu orice altceva. Nu cred că este un mod corect și moral a vedea astfel lucrurile.

Desigur, nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată și cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătății să ducă la capăt ancheta.

Însă, din informațiile pe care le aveam când am ieșit public, rezulta că lotul de brânză de 25 kg de la fabrica respectivă, NU A MAI FOST REGĂSITĂ NICI LA PRODUCĂTOR, NICI LA UNITĂȚILE DE COMERCIALIZARE. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că acea cantitate de brânză SE AFLA ÎN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar în momentul în care eu făceam declarația, această brânză infestată cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU ȘTIAU CE AU ÎN FRIGIDER ȘI CE PUTEAU SĂ LE DEA COPIILOR! Sper că nu a fost afectat grav un producător, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, și asta moral îmi dă liniște. În cazul în care ar fi fost afectați alți copii, mi s-ar fi reproșat că am știut numele producătorului și l-am tăinuit". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel