EXCLUSIV  De ce s-a răspândit cancerul la sân atât de mult. Dr. Eniko Reka Fejer: Incidența a depășit-o pe cea a cancerului la colon

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Dr. Eniko Reka Fejer a prezentat cauzele care au transformat cancerul la sân în cea mai răspândită formă a bolii din România.

 

Alegeri prezidentiale 2024

„Incidența cazurilor de cancer a sân a depășit-o pe cea a cancerului la colon și a devenit cea mai întâlnită formă. A depășit numărul cazurilor cancerului la colon chiar și dacă luăm în calcul incidența înregistrată la ambele sexe, din păcate. Creșterea vine din cauza obezității și a situaților în care se produce foarte mult estrogen în corp. Atunci se produce un dezechilibru și se pot forma tumori mamare, fiindcă 70% din tumorile mamare sunt formate sub această influență hormonală. În al doilea rând, fumatul este un factor de risc la femei. În ceea ce privește consumul de alcool, consumul a două unități de alcool pur pe săptămână, adică 12 grame, în Europa, cresc riscurile apariției cancerului de sân cu 15%. Încă o băutură adăugată mai crește cu 10%. Asta înseamnă că trei băuturi, care nu înseamnă o cantitate enormă pentru mulți oameni, pot crește foarte mult incidența. Mesajul meu este următorul: dacă vreți să reduceți riscul aparițiilor tumorilor maligne, trebuie să vă limitați consumul de alcool”, a declarat Dr. Eniko Reka Fejer, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale cu competență în ultrasonografie generală de la Spitalul Clinic SANADOR.

Cantitatea de vin care crește riscul de cancer e foarte mică

Dr. Eniko Reka Fejer a oferit mai multe recomandări în ceea ce privește consumul de alcool, în cadrul emisiunii difuzate de către DC News TV.

„Recomandările ar fi ca tinerii sub 21 de ani să nu aibă acces la alcool. Alcoolul, tutunul și anumite alimente ar trebui foarte bine controlate”, a spus Dr. Eniko Reka Fejer, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale cu competență în ultrasonografie generală de la Spitalul Clinic SANADOR.

„Dar pot să fac și o recomandare care nu prea este etică pentru că nu prea există doza de alcool sigură, acest lucru este dovedit, dar recomandarea este să consumați alcoolul mai degrabă dispersat, pe parcursul săptămânii”, a mai zis medicul SANADOR.

„Patru doze consumate în patru zile diferite nu este egal cu patru doze consumate una după cealaltă. Patru shot-uri la o petrecere nu sunt în regulă", a mai spus Eniko Reka Fejer.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel