Pentru multe persoane, a face un duș sau o baie nu înseamnă doar spălare sau împrospătare, ci un ritual precis și meticulos. Sunt cei care pur și simplu nu se pot lipsi de el în fiecare dimineață și, prin urmare, merg la playlisturi și la un duș rapid.
Spre deosebire de fața, care trebuie spălată și curățată dimineața și seara, dușul zilnic pune în pericol starea de bine a pielii. Spălarea frecventă modifică pH-ul pielii, elimină bacteriile bune și uleiurile naturale protectoare ale epidermei, compromițând hidratarea și luminozitatea, potrivit Puravida.
În plus, toate acestea ne expun la un risc mai mare de infecții. Acest lucru se întâmplă din cauza mai multor factori, începând de la temperatura apei, care dacă este prea caldă va usca și va irita pielea. Nici măcar concentrațiile mari de calcar nu sunt ideale, dar ceea ce afectează cel mai mult bunăstarea pielii sunt detergenții.
Multe dintre săpunurile pe care le folosim în mod obișnuit, de fapt, sunt prea agresive, în special cele care spumează mai mult.
În absența unor condiții speciale, idealul este alternarea. Dușul este recomndat a se face de 2-3 ori pe săptămână, iar în restul zilelor, spălarea doar a zonelor specifice care necesită igienă zilnică.
Dar trebuie să iei în considerare și stilul de viață și clima. Cei care practică sport, de exemplu, se vor spăla după fiecare antrenament deoarece transpirația provoacă umiditate și, în consecință, proliferarea ciupercilor și bacteriilor.
Odată cu căldura verii, pe de altă parte, cineva este determinat să se spele mai des și chiar de mai multe ori pe zi, în acest caz este indicat să se evite utilizarea detergenților. Dar dacă chiar nu poți, sfatul nostru este să alegi săpunuri și geluri de duș delicate și naturale.
Când vine vorba de bunăstarea pielii, ar fi bine să aveți la îndemână detergenți pentru corp care să conțină:
- Aloe vera pentru proprietățile sale de hidratare, regenerare și calmare
- Oțet de mere pentru a menține pH-ul corect al pielii
- Antioxidant de tomate biolichefiate
- Suc de lămâie pentru a stimula refacerea celulară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News