De ce a fost Nicolae Ciucă numit premier. Adrian Câciu: Aceasta este varianta pe care va merge domnul Iohannis

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale
Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale

Analistul economic Adrian Câciu a explicat de ce a fost numit Nicolae Ciucă în funcția de premier interimar și cine va fi numit de Klaus Iohannis în fruntea Guvernului României. 

Adrian Câciu, analist economic, a fost întrebat în direct la România TV pe cine mizează Klaus Iohannis pentru funcția de premier al României. 

”Părerea mea este că de aceea a fost numit domnul Ciucă. În primul rând pentru a se obișnui cu funcția de premier, de a vedea care este anvergura acestei funcții pentru că una este să fii ministrul Apărării și alta e să fii primul ministru al României. Părerea mea este că domnul Ciucă va fi cel nominalizat. Nu uitați că avem o campanie de vaccinare în față, iar aceasta se va duce împreună sistemul sanitar cu armata. De altfel, coordonatorul campaniei este un medic militar. De aceea eu cred că aceasta este varianta pe care va merge domnul Iohannis, evident, dacă domnul Ciucă va face față în aceste trei-patru săptămâni. Suntem în situație de criză. Dacă e să fiu pragmatic nu prea ai nevoie de politicieni în momentul acesta sau politruci în funcții pentru că trebuie să gestionezi pragmatic o criză dublă, sanitară și economică. Ai nevoie de un om care este destul de rațional și așezat care nu are scheleți în dulap. Făceam aseară o glumă că domnul președinte cred că stă cu două telefoane în mână, unul din Germania și unul din Franța pentru că știți că domnul Cioloș e susținut pe filieră franceză. Vedem. Eu cred că premierul va fi de la PNL”, a declarat Adrian Câciu. 

Nicolae Ciucă, întâlnire cu Klaus Iohannis

Premierul interimar Nicolae Ciucă a fost chemat astăzi la Palatul Cotroceni, acolo unde va avea o discuție cu președintele Iohannis. 

”E normală această întâlnire. Noi suntem într-o criză sanitară și nu uităm acest lucru indiferent de ce se întâmplă pe scena politică. Orice premier ar fi fost interimar ar fi fost pus la curent cu tot ce trebuie și cu toată măsurile ce trebuie luate pentru a gestiona criza sanitară și pentru a pregăti viitoarea campanie de vaccinare. O campanie ce nu trebuie oprită de numirea noului premier. Sunt convins că acestea sunt discuțiile de la Cotroceni, dar mă aștept la mai multă acțiune”, a mai declarat Adrian Câciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel