Trei reprezentanți ai Avocatului Poporului au mers la Academia Titi Aur.
Titi Aur a primit o vizită, la academia de conducere defensivă, din partea a trei reprezentanți ai Avocatului Poporului. Acest „prim contact“ dintre o instituție a Statului Român și Academia Titi Aur a fost determinat de o scrisoare pe care specialistul în conducere defensivă a trimis-o primului-ministru și Ministerului Transporturilor și care propunea măsuri care pot reduce numărul de accidente rutiere.
„Ați avut o vizită de la reprezentanții Avocatului Poporului, legat de scrisoarea deschisă pe care ați trimis-o la primul-ministru și la Ministerul Transporturilor“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.
„Au venit trei domni, reprezentanți ai Avocatului Poporului, pentru a înțelege despre ce e vorba cu aceste cursuri de conducere defensivă și nu numai, despre tot masterplanul pe care îl propun eu autorităților. Este primul contact cu autoritățile ca urmare a acelei scrisori.
De dimineață am tot avut tot felul de mici prezentări, discuții, în principiu vorbim despre acel posibil masterplan, făcând tot felul de proiecte, de ajustări de legi, de ordine de ministru încât să se meargă în direcția reducerii numărului de accidente“, a spus Titi Aur.
Chiar în momentul în care specialistul în conducere defensivă purta un dialog alături de jurnalistul Florin Răvdan, reprezentanții Avocatului Poporului participau la un curs la Academia Titi Aur.
„Cei de la Avocatul Poporului doresc să vadă ce înseamnă efectiv un curs. Ei oricum aveau un proiect pentru a face un material, pentru că avem o mare problemă cu accidentele. Această scrisoare a căzut perfect pentru ei, pentru că lucrau la un astfel de plan și atunci au fost și mai predispuși să intre în detalii. Foarte multe autorități înțeleg, doar că nimeni nu are curajul să ia taurul de coarne.
Vor să-și facă tot felul de proiecte pentru viitor, astfel încât să atragă atenția - Avocatul Poporului nu are o funcție executivă - dar poate să tragă semnalul de alarmă, să transmită anumite variante, soluții propuneri etc.
Am avut trei ore de discuții și vor trece și prin partea practică, tocmai pentru a simți și pe pielea lor ce se întâmplă. Una e când vorbești abstract, alta e când vezi și niște imagini, dar cu totul altceva este când te urci în mașină, te răstorni, frânezi pe aderență scăzută, derapează mașina și trebuie să o controlezi. Sunt oameni maturi și pot analiza și din punct de vedere al unei autorități“, a mai zis Titi Aur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu