De ce a interzis Rusia companiilor sale aeriene zborurile pe timp de noapte deasupra Israelului

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Federația rusă a interzis companiilor sale aeriene zborurile în timpul nopții deasupra Israelului. Rusia este un aliat apropiat al Iranului, aflat în conflict cu Israelul. 

Moscova avertizează aeronavele sale să evite zborurile în regiunea de criză. Autoritatea de aviație din Moscova a interzis companiilor aeriene ruse să zboare în spațiul aerian israelian în nopțile următoare. Interdicția este în vigoare între orele 00:00 și 06:00 CET, începând de sâmbătă dimineața, conform unei declarații a agenției ruse Rosawiazija. Acest așa-numit Notice to Airmen (NOTAM) va fi în vigoare până vinerea viitoare, 16 august, la ora 11:00 CET.

Ar urma o posibilă lovitură aeriană din partea Iranului contra Israelului

Nu a fost oferit niciun motiv, însă contextul sugerează o posibilă lovitură aeriană iraniană asupra Israelului. Rusia este un aliat apropiat al Iranului. Recent, a suplimentat livrările de arme de apărare aeriană către această țară.

Zborurile în spațiul aerian israelian pe timp de zi rămân permise, dar piloții ruși trebuie să respecte reglementările de siguranță pentru zborurile în sau deasupra zonelor de criză. Multe companii aeriene internaționale și-au anulat zborurile către Israel din cauza riscului de război.

Măsura fără precedent luată de Moscova a stârnit îngrijorări privind o escaladare a conflictului între Iran și Israel. Potențialul pentru un conflict suplimentar în regiune a determinat multe companii aeriene să își reevalueze zborurile către Israel, scrie Aussiedlerbote.

Citește și - SUA trimit avioane de luptă F-22 în Orientul Mijlociu, în contextul tensiunilor crescute cu Iranul

Armata americană a transmis faptul că avioane de vânătoare invizibile pe radar (stealth) F-22 au sosit joi în Orientul Mijlociu. Statele Unite îşi întăresc prezenţa militară în condițiile ripostei aşteptate din partea Iranului şi a aliaţilor săi contra Israelului.

Desfăşurarea de forțe se înscrie în "schimbarea posturii forţelor americane în regiune" pentru a "face faţă ameninţărilor reprezentate de Iran şi de grupările pro-iraniene", a spus Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM), fără să menționeze locul exact al desfăşurării acestor aparate. Vezi continuarea și mai multe detalii aici!

Citește și - Hezbollah este gata să lovească Israelul chiar dacă Iranul se va abține - surse CNN

Hezbollah ar putea lovi Israelul independent față de orice ar intenționa Iranul să facă, au spus pentru CNN două surse familiare cu informațiile. Hezbollah, cu sediul în Liban, se mișcă mai repede ca Iranul în a planifica și încerca să dea lovituri Israelului în zilele următoare, a declarat una dintre surse. Între timp, Iranul pare să lucreze în continuare la modul în care intenționează să răspundă, au zis mai mulți oficiali pentru sursa citată. Un oficial militar american a zis pentru CNN că Iranul a făcut unele, însă nu toate pregătirile pe care SUA s-ar aștepta să le vadă înainte de un atac major asupra Israelului.

Însă, în contextul în care avem apropierea Libanului de Israel ca vecin direct la nord, Hezbollah ar putea lovi fără să anunțe Teheranul, a declarat a doua sursă familiarizată cu informațiile... Vezi continuarea aici!

Citește și - Mediatorii îndeamnă Israelul și Hamas să accepte propunerea "finală" privind încetarea focului, în timp ce amenințarea unui atac iranian rămâne valabilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel