DE CE a murit avocata Nicoleta Angelo (50 de ani). VACCINAȚI-VĂ! Mâine puteți urma

Avocata Nicoleta Cristina Angelo a murit la vârsta de 50 de ani. Femeia a decedat după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. 

Când avea 46 de ani a fost diagnosticată cu cancer de col uterin. Suspiciunile privind existența bolii au urmat unui control determinat de mici sângerări inexplicabile, diagnosticul fiind confirmat de analiza anatomopatologică. Inițial a optat pentru un tratament în România. La patru luni după această intervenție, a ales să meargă la o echipă de medici din Turcia pentru că intervenise o recidivă locală.

"Încet-încet îmi reiau viața de acolo de unde a rămas suspendată și mă adaptez noii vieți, experimentând cu bucurie prima perioadă lipsită de dureri semnificative din ultimul an. Dacă aș fi avut o fiică, cu siguranță aș consimți la vaccinarea Anti-HPV, în speranța că o voi proteja astfel de o suferință de genul celei experimentate de mine", spunea avocata în 2014.

Acum, în 2018, Nicoleta Cristina Angelo, care învinsese boala, nu mai este. A murit la 50 de ani. Avocata era foarte iubită în Buzău. Renunțase la acest domeniu de activitate pentru a avea grijă de sănătate.

Mesaj dureros al unei avocate despre Nicoleta Cristina Angelo

La scurt după ce familia avocatei a publicat anunțul decesului, colega sa, avocata Roxana Mihaela Constantinescu a postat următorul mesaj:

"Ziua de azi a luat cu ea un om frumos in tot....

De azi, avocat NICOLETA CRISTINA ANGELO nu va mai raspunde ,,Prezent,, in salile de judecata...

Tineretea ei luminoasa nu va mai trece drumul, de la birou catre instante....

Bunatatea ei, discretia, eleganta, bunul simt , inteligenta scanteietoare au disparut in neant ...

Inca un tribut dat vietii acesteia plina de incordare, stresului cotidian, goanei in care ne ducem zilele...

De ceva vreme se retrasese si a inceput o lupta surda cu o boala necrutatoare.

Nu a vrut sa o recunoasca, s-a indarjit in tot, a respectat toate recomandarile medicilor, a facut nenumarate interventii, a trecut hotarele tarii, si a sperat.... Nu s-a plans niciodata ! Nu i-am vazut nicio lacrima, nicio urma de durere, niciun regret....

Mai mult, a incurajat pe toti, a dat tot ce a primit, a cautat sa faca pe cat mai multi sa spere...

Niciodata nu a abdicat !

Sunt furioasa ! Disperata ! Si nu am lacrimi sa o plang....

Putini stiu ca Nicole isi facuse o asociatie si ca, prin ea, ajuta copii sarmani, din centre, institutionalizati cu grad sever de handicap. Ca facea cate 160 de pachete de mai multe ori pe an, la marile evenimente si nu numai, si daruia... haine, alimente, jucarii... Intr-o discretie absoluta !

Putini stiu cat de plina de viata era Nicole, ce mult iubea frumosul, cat se inconjura cu el...

Ea, cea care ni se infatisa impecabila, cu gratie si stralucire, nu-si permitea o secunda de libertate...

Nu am vazut-o niciodata imbracata nepotrivit, neingrijita, necoafata.

Era imaginea emblematica a femeii ultra ocupate care se respecta si ii respecta si pe cei din jur.

Iar nepregatita, in cauzele proprii , nici vorba.....

Toate astea cer timp cand ai doi copii de crescut, cate un maldar de lucrari de facut de la o zi la alta, cand alergi intre sedii si firme, cand organizezi adunari, cand ai un sot, parinti de ingrijit , cand construiesti o casa....

Si mai avea o calitate !

Se tinea de cuvant.

iti promitea ceva, realiza !

Eram la un congres impreuna...

In sala de mese de la Inter, toti cei din Baroul Buzau...

Toti radeam ...de diverse, ne umplusem farfuriile si sorbeam cafeaua fierbinte a diminetii...

Florian, colegul nostru privea pe geam , putin absent ...

Isi proiecta viitorul, probabil.

Tocmai se aflase diagnosticul si ea ne povestea cum operatia la care fusese supusa durase 8 ore ...

L-a observat imediat.

Ei, doi , erau ca jumatatile unui intreg, se simteau unul pe altul, se cautau din priviri ...

-,, Lasa, Florian, nu fi ingrijorat ! Iti promit ca birui si asta...

Ai sa vezi, am sa traiesc, te voi ingropa eu pe tine, si pe voi , toti.....,,

Micuta mea nu s-a mai tinut de cuvant de data aceasta !

Dumnezeu sa o odihneasca pe curajoasa si frumoasa noastra colega !

Condoleante intregii familii care, toata, ne este alaturi de zeci de ani.....av. FLORIAN IOAN ANGELO, av VICTORIA STATE, av ADRIANA ANGELO, av.. COSMIN ANGELO ,oameni ce lupta si ajuta intregul oras cu un devotament fara de egal..

De data asta nu-i poate ajuta , si pe ei , cineva !".

Statistică amară

În România, o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin o dată la două ore și aproape 2000 pierd lupta cu această boală cauzată de virusul HPV, în fiecare an. Mai mult, țara noastră este pe primul loc din întreaga Uniune Europeană în ceea ce privește incidența și mortalitatea prin acest tip de cancer, femeile active, cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani fiind cele mai afectate de cancerul de col uterin.

Virusul HPV, al doilea agent patogen responsabil pentru cancer, în lume

Infecția cu virusul HPV este una dintre cele mai întâlnite la nivel mondial, estimările arătând că până la 80% dintre femeile active sexual, la nivel global, vor fi, la un moment dat, pe parcursul vietii, expuse acestui virus.

De altfel, în ultimul raport al Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului, virusul HPV a fost clasificat drept al doilea agent patogen responsabil pentru cancer în lume, având în vedere că 12 tulpini HPV cu risc oncogen provoacă o treime din totalul cancerelor cauzate de infecții în întreaga lume. Dintre genotipurile cu risc oncogen crescut, tulpinile 16 și 18 sunt responsabile pentru provocarea a peste 70% dintre cancerele de col uterin, iar aproximativ 90% dintre cazurile înregistrate cu această boală sunt cauzate de tulpinile 16, 18, 31, 33, 45, 52 sau 58. Pe lângă cancerul de col uterin, infecția cu virusul HPV cauzează și alte tipuri de cancere, peste 500 de cazuri noi pe an fiind înregistrate în țara noastră: 53 de cazuri de cancer vulvar, 55 de cazuri de cancer vaginal, 133 de cazuri de cancer anal atât la femei cât și la bărbați, 38 de cazuri de cancer penian și 256 de cazuri de cancer orofaringian atât la femei, cât și la bărbați.

Cea mai eficientă și sigură metodă de prevenție împotriva infecției cu virusul HPV este vaccinarea

Conform medicilor specialiști, cea mai eficientă și sigură metodă de prevenție împotriva infecției cu virusul HPV este vaccinarea. Eficiența acesteia a fost fost dovedită în țări precum Australia, Noua Zeelandă, S.U.A., Canada, Danemarca, Suedia sau Germania, unde a fost înregistrată o reducere semnificativă a numărului de infecții cu virusul HPV, respectiv a bolilor cauzate de infecția cu acest virus.

În România, vaccinarea HPV este inclusă în Programul Național de Vaccinare, la categoria 'vaccinarea grupurilor populaționale la risc' și se adresează fetițelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani. Conform Programului, părinții pot transmite o cerere de vaccinare medicului de familie la care sunt înregistrați, pentru a primi cele trei doze de vaccin pentru fetițele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel