De ce a pierdut Bobi titlul de 'cel mai bătrân câine din lume' - (Reuters)

foto: Freepik
foto: Freepik

Guinness World Records (GWR) a retras titlul de ''cel mai bătrân câine din lume'', pe care l-a dat în 2023 unui câine portughez care acum nu mai este în viaţă, deoarece nu a găsit dovezi exacte conform cărora patrupedul ar fi trăit mai mult de 31 de ani, a notat (GWR), transmite Reuters.

După mai multe reclamații adresate de medici veterinari, care şi-au arătat îndoielile despre vârsta câinelui, Guinness World Records (GWR) a demarat în luna ianuarie 2024 o anchetă formală despre titlul emis în februarie 2023, atunci când a anunţat că Bobi avea 31 de ani şi 165 de zile, doborând astfel un record ce data din anul 1939 şi care era deţinut de un câine de cireadă din Australa, care a murit la 29 de ani şi cinci luni. 

Bobi, un câine din rasa Rafeiro Alentejano, care a trăit într-un sat din centrul Portugaliei, a murit în luna octombrie 2023. Exemplarele din această rasă, utilizate des pe post de câini ciobăneşti, au de regulă o speranţă de viaţă între 12 şi 14 ani.

Mark McKinley, care coordonează departamentul de recorduri de la GWR, a transmis într-un comunicat că datele de pe microcip provenite dintr-o bază de date portugheză oficială au fost dovada esenţială în situația lui Bobi, însă s-a dovedit ulterior că ciparea nu necesită dovada vârstei în cazul câinilor născuţi înainte de anul 2008. 

'Întrucât declaraţia veterinară suplimentară furnizată drept dovadă a vârstei lui Bobi citează la rândul ei datele de pe microcip, nu avem o dovadă concludentă care să poată atesta definitiv data de naştere a lui Bobi', a scris el.

'În lipsa unor dovezi concludente pe care să le avem la dispoziţie în acest moment, pur şi simplu nu putem să-l menţinem pe Bobi drept deţinător al recordului pretinzând în acelaşi timp că menţinem standardele ridicate pe care ni le-am impus', a mai zis Mark McKinley. Deocamdată, stăpânul lui Bobi, Leonel Costa, nu a răspuns unei solicitări de la Reuters pentru a face declaraţii suplimentare în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel