EXCLUSIV  De ce a scăzut USR. Vlad Gheorghe: E cel mai bun exemplu de derapaj. Despre asta este vorba și publicul vede / video

foto Facebook Vlad Gheorghe
foto Facebook Vlad Gheorghe

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a fost invitat la emisiunea #Rezist, cu Oana Stănciulescu, unde a vorbit despre USR.

Vlad Gheorghe a criticat USR-ul pentru atacarea procurorilor, subliniind că această acțiune contrazice lupta pentru justiție și anticorupție care ar trebui să fie în ADN-ul partidului. El a menționat că, în loc să se limiteze la un cerc restrâns de lideri, partidul ar trebui să promoveze oameni noi. Potrivit acestuia, dacă oamenii din partid sunt puțini, este din cauza faptului că partidul i-a eliminat pe ceilalți, iar acest lucru este evident pentru public.

„Ăsta este cel mai bun exemplu de derapaj. În momentul în care tu ai lupta pentru justiție și anticorupție în ADN, să începi să ataci procurorii, indiferent de o opinie juridică sau alta, să nu înțelegi că trebuie să promovezi oamenii.

Ok, ai o problemă publică cu niște oameni. Teoretic ești un mare partid, promovezi alți oameni. Nu poate să spună cineva că s-au terminat oamenii într-un cerc restrâns de 5-6 persoane care conduceau. S-au terminat oamenii dacă pe toți ceilalți i-au dat afară, bineînțeles. Despre asta este vorba și publicul vede chestia asta.”, a spus Vlad Gheorghe. 

 

2. -imagine fara descriere- (vlad-gheorghe_42555500.jpg)

 

 

„USR-ul de bate la prag"

Oana Stănciulescu a menționat scorul foarte mic obținut de USR, iar Vlad Gheorghe a explicat că acest rezultat era previzibil din cauza scandalurilor și a pierderii credibilității. El a subliniat că USR se confruntă cu o scădere drastică a procentelor, subliniind că, fără o reformă internă reală, partidul va avea probleme majore în viitor.

„Deci așa îți explici scorul foarte mic pe care l-a obținut USR.”, a spus Oana Stănciulescu. 

„Este foarte explicabil. Eu am spus de la început că așa o să fie scorul pentru că se explică lucrurile. Toate scandalurile, pe bună dreptate, toată această credibilitate pierdută... Părerea mea e că USR-ul se bate la prag, în acest moment, dacă nu face o reconstrucție.”, a spus Vlad Gheorghe. 

„Chiar atât de rău ți se pare că ar fi?”, a întrebat Oana Stănciulescu. 

„Bineînțeles. Ei au pornit de la niște pretenții de 16% spre 20% și au luat 8.6-8.7%. Acum pleacă de la niște pretenții de 10-12%. Părerea mea e că se uită la 6% pe cifre, pe analiza matematică a voturilor și pe trendul descrescător. Dacă USR-ul nu arată o reformă reală, internă, în acest moment, eu zic că o să aibă probleme majore.”, a spus Vlad Gheorghe. 

 

Vlad Gheorghe: Conducerea s-a schimbat și nu s-a schimbat

Vlad Gheorghe a observat că, deși a fost introdus un element nou, Elena Lasconi, majoritatea celorlalți membri din conducere au rămas aceiași.  El a mai subliniat că USR nu are o ofertă publică clară și prevede conflicte interne în timpul alegerilor parlamentare.

„S-a schimbat conducerea USR-ului.", a spus Oana Stănciulescu. 

„S-a schimbat și nu s-a schimbat. Elementul principal nou este Elena Lasconi. În rest, dacă vă uitați, sunt aproximativ aceiași oameni. (...)

Nu văd nimic concret, în nicio direcție. (...) Sunt, în principiu, aceiași oameni și vine bătălia pentru alegerile parlamentare. Eu cred că ei o să se omoare între ei pe acel scor pe care visează că o să-l ia, pe un număr de locuri. Nu văd niciun fel de ofertă publică a USR-ului, în acest moment. Singurul produs real vandabil al USR-ului este Elena Lasconi, ea pe persoană fizică, dar pe organizație nu văd nicio reformă și niciun lider schimbat. Dacă ne uităm în conducerile județene, sunt aceiași oameni.”, a spus Vlad Gheorghe la emisiunea #Rezist, cu Oana Stănciulescu, de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel