Fiecare bucătar și gospodină au modul lor de preparare a pilafului.
Unele gospodine ne sfătuiesc să folosim mai multă ceapă, în timp ce altele insistă că, din cauza excesului de ceapă, această legumă nu se va prăji, ci se va înăbuși.
Unii bucătari ne sfătuiesc să folosim doar apă rece, în timp ce alții recurg la apă clocotită și toți urmăresc același scop;: orezul trebuie să fie sfărâmicios, iar boabele să nu se lipească.
Trei ingrediente neobișnuite care îmbunătățesc gustului cafelei
Dacă vor să obțină un orez sfărâmicios, bucătarii folosesc o strecurătoare atunci când pregătesc pilaful.
Potrivit acestora, apa trebuie turnată în ceaunul cu pilaf, folosind o strecurătoare, pentru ca boabele de orez să nu se lipească între ele.
Astfel, jetul de apă nu va deteriora stratul de orez și, în același timp, va ajunge la fundul ceaunului și va ridica uleiul, care va învălui și pătrunde orezul.
Pilaful pregătit în acest fel cu siguranță va fi exact așa cum este pregătit în patria sa, Uzbekistan.
În bucătărie, puteți crea diferite bucate delicioase. Un fel de mâncare, pe care cu siguranță, nu l-ați preparat până acum sunt ardeii umpluți în stil lasagna.
Ardei umpluți în stil lasagna. Ingrediente:
3 ardei roșii mari,
200 grame foi de lasagna,
450 grame spanac frunze congelate,
20 grame roșii uscate (tocate).
Ingrediente pentru sosul Bechamel:
300 grame nuci caju,
80 ml ulei vegetal,
4 linguri sare,
1 praf nucșoară rasă,
30 grame făină,
2 linguri de pastă miso.
Se spală ardeii și se scot cotoarele și semințele. Fierbeți foile de lasagna în apă cu sare până când sunt ușor moi și maleabile. Clătiți-le cu apă rece și tăiați-le bucăți pentru a intra perfect în interiorul ardeilor.
Mâncare rapidă din cartofi: avem nevoie de două ouă și puțin pesmet și cina este gata
Pentru sosul bechamel vegan: fierbeți 350 ml apă și amestecați nucile caju, uleiul, nucșoara, făina și pasta miso. Se trece spanacul prin apă clocotită, se condimentează cu sare și piper. Umpleți ardeii, mai întâi, cu o bucată de lasagna, niște spanac, apoi roșii uscate, apoi un strat de bechamel, apoi iarăși o foaie de lasagna.
Pune maioneză în aluatul de clătite. Secretul gospodinelor cu experiență s-a aflat
Continuați să stratificați până când ardeii sunt umpluți. Aceștia se coc într-un cuptor, într-un vas termorezistent, la 180 grade, circa 35-45 de minute. Se decorează cu nuci de pin, rucola și busuioc și se servesc pe masă. Poftă bună!
Pulpele de pui cu sos din brânză feta este o mâncare atât de bună încât vei vrea să o gătești mereu.
Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu și rapid și este incredibil de gustos și sățios. Necesită cele mai simple ingrediente, din care puteți face o cină pentru întreaga familie, în doar 20 de minute.
Pentru gătit veți avea nevoie de:
brânză feta,
roșii cherry,
ceapă,
pulpe de pui,
ulei de măsline,
condimente după gust.
Cantitatea de produse poate fi ajustată în funcție de preferințele de gust: cineva va dori să adauge mai multă carne, iar cuiva îi va plăcea brânza feta coptă cu multe roșii.
Se toarnă ulei de măsline pe fundul formei de copt. Puneți brânza feta în mijloc. Tăiați ceapa felii, iar pulpele de pui în bucăți mici.
Aranjați ceapa, puiul și roșiile în jurul brânzei. Dacă doriți, puteți adăuga puțin rozmarin și ardei iute.
Coaja de lămâie și ardeiul murat picant vor face mâncarea mai delicioasă și mai aromată. La final, adăugați puțin ienibahar și ulei de măsline și amestecați ingredientele.
Dați vasul într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Mâncarea gata se servește cu pâine proaspătă, care este delicioasă, dacă este înmuiată în brânză feta coptă.
Sau mai există o variantă: folosiți ca brânză feta coptă cu legume pentru paste. Scoateți carnea și îndepărtați coaja de pe roșii, combinați produsele până la o consistență uniformă cu un blender și adăugați-le în pastele fierte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu