De ce ajutăm doar de sărbători și ce să nu faci niciodată dacă vrei să donezi. Fii mai bun, dar nu doar de Crăciun! Leca: E iluzia că faci un lucru bun

Fotografie creată de MART PRODUCTION, de la Pexels
Fotografie creată de MART PRODUCTION, de la Pexels

Când ajuți de obicei persoanele nevoiașe? Ce spun românii despre ajutorul pe care-l acordă. Psihologul Radu Leca și voluntarul Laura Ghecenco ne-au vorbit despre atitudinea oamenilor când vine vorba de ajutor sau donații, mai ales în preajma sărbătorilor.

Sărbătorile vin și ca un laitmotiv al lunii decembrie, aceasta este perioada în care ni se spune să fim mai buni cu cei din jurul nostru și să îi ajutăm pe cei care au nevoie de ajutor, fie că vorbim de cel financiar, ce apasă atât de mult în ultima vreme, fie că vorbim de susținere emoțională. Însă ajutorul nu înseamnă să fim mai buni doar de Crăciun, ci în fiecare zi. 

Această perioadă, în care forfota, colindele și luminițele ne trimit cu gândul la copilărie, ar trebui să fie un moment de bucurie pentru fiecare dintre noi, însă există și mulți care nu simt fastul și nici speranța unor ”Sărbători fericite”.

Pe rețelele de socializare vedem grupuri care se mobilizează să îi ajute pe cei nevoiași, unii pentru un dram de vizibilitate, alții pentru că așa simt că trebuie să facă, însă acest sprijin doar de Crăciun sau de Paște, ori de 1 iunie în cazul copiilor, este poate prea puțin față de adevăratele drame pe care le trăiesc acești oameni.

CITEȘTE CONTINUAREA PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel