EXCLUSIV  De ce apar accidente în zona școlilor. Titi Aur, mesaj pentru părinți: Ştii că în fiecare zi faci asta şi că găseşti aceeaşi aglomeraţie...

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Titi Aur a vorbit despre accidentele care au loc în zona școlilor și motivele care duc la astfel de evenimente nefericite.

"De ce trebuie neapărat să stai cu maşina în poarta şcolii? Ştii că, în fiecare zi, faci asta şi că găseşti aceeaşi aglomeraţie... Atunci, poţi să laşi mașina la câteva sute de metri, faci un pic de mişcare, se mișcă şi copilul de la maşină până la şcoală şi invers. S-ar putea face această înţelegere, să zic, între noi toţi, pentru că nu are cum să îţi organizeze nimeni - nici primăria, nici şcoala, nici Guvernul, nici preşedintele - în jurul şcolii, în perioada şcolilor, încă nu ştiu câte zeci sau sute de locuri de parcare. Dacă mai e și deschiderea anului școlar sau ora la care toată lumea vine şi pleacă, nu ai cum să faci asta.

Ar trebui găsite variante şi din partea autorităţilor, într-adevăr, dar şi fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă faptul că nu poţi bloca drumul. Te pui şi pe tine în pericol, îţi poţi găsi maşina lovită, poate trece un alt copil pe lângă mașina ta, când se aglomerează, şi sunt, din păcate, accidente în zona şcolilor tocmai din acest moment. Se blochează trecerea de pietoni, strada, se trece printre maşini.

"Acum 30 de ani, nu aduceau părinții copiii la şcoală cu maşina"

Este nevoie de acea educaţie generală, să înțelegem că a apărut această noutate în societatea noastră, pentru că, acum 30 de ani, nu era aşa - nu aduceau părinții copiii la şcoală cu maşina, decât în cazuri foarte rare. De obicei, veneai pe jos, cu transportul în comun. Acum se urmăresc școlile bune, sunt foarte mulţi care locuiesc la periferia oraşelor şi, atunci, este obligatoriu să vină cu maşina, că nu prea existe variante sau e incomod", a spus Titi Aur, în emisiunea DC Conducem.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel