De ce ar fi bine să existe plante de interior la locul de muncă. Șefii ar trebui să știe asta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Știai de ce ar tfi bine să ai plante în biroul în care lucrezi? Șefii ar trebui să citească asta.

Plantele de interior de la locul de muncă cresc productivitatea şi creativitatea angajaţilor, susţin specialişti în botanică. Potrivit acestora, florile din ghivece reprezintă un mijloc de scădere a ritmului cardiac şi de calmare, scrie Rador, citând dariknews.bg.  În plus, verdeaţa absoarbe majoritatea compuşilor nocivi alcani şi benzeni degajaţi în urma poluării marilor oraşe. S-a dovedit că prezenţa plantelor la locul de muncă poate spori efectiv productivitatea cu până la 15%.

Este greu de crezut, dar lucrul într-un spaţiu care se simte curat şi proaspăt are un impact benefic asupra atitudinii şi nivelurilor de motivaţie ale angajaţilor. Oamenii se simt mai creativi şi îndeplinesc sarcinile creative mai rapid în spaţiile decorate cu verdeaţă vie.

Vezi și:

Plantele care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din casă

Dacă vrei să-ți cumperi câteva plante care să-ți curețe aerul din casă și să poți dormi mai bine, ți-am pregătit câteva idei. Acestea produc oxigen pe timpul nopții.

Aloe vera absoarbe benezenul şi formaldehida şi curăță aerul din încăperea în care dormi. Va crește fără prea multe probleme şi are nevoie de apă destul de rar. Te poţi folosi şi de frunzele acestei plante. Poţi tăia o bucăţică şi te poţi folosi de acel gel din interior dacă te arzi sau ai o tăietură mică. 

Filodendronul este o altă plantă folositoare, care va produce oxigen în timp ce tu dormi. Poţi găsi mai multe specii de filodendron. Totuşi, să fii atent dacă ai copii sau animale de companie deoarece frunzele sunt toxice. Planta poate să absoarbă formaldehida din aer, dar şi alte substanţe organice, scrie cumsa.ro.

Ficus benjamina te poate ajuta să cureţi aerul din camera în care dormi. Acest copăcel te ajută să reduci nivelul de benzen, formaldehidă şi tricloretilenă.

Epipremnum pinnatum sau Iedera diavolului este o plantă originară din insulele Polineziei Franceze. Planta se întreţine extrem de uşor şi va curăţa aerul din locuinţa ta. Partea bună este că această plantă o să elimine formaldehida din aer, iar în schimb o să elibereze oxigen. Dacă ai animale de companie, asigură-te că o pui undeva unde acestea nu pot avea acces. Este toxică. Citește mai mult>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel