De ce ar fi dificil pentru democrați să-l înlocuiască pe Joe Biden în cursa prezidențială

Performanța ezitantă a președintelui Joe Biden, în dezbaterea de joi seară, i-a făcut pe unii membri ai propriului său partid să se întrebe dacă ar trebui înlocuit pe buletinul de vot înainte de luna noiembrie.

Nu există dovezi că Biden ar fi dispus să își încheie campania și ar fi aproape imposibil pentru democrați să îl înlocuiască decât dacă el ar alege să se retragă. Iată de ce:

Fiecare stat și-a desfășurat deja alegerile primare. Regulile democratice stabilesc că delegații pe care i-a câștigat Biden rămân obligați să îl susțină la viitoarea convenție națională a partidului, cu excepția cazului în care el le spune că renunță la cursă.

Biden a indicat că nu are planuri să facă acest lucru, spunând susținătorilor săi, imediat după ce a părăsit scena dezbaterii: „Să mergem mai departe.” Lauren Hitt, purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Biden, a fost și mai clară, afirmând vineri: „Desigur că nu renunță.”

Convențiile și regulile lor sunt controlate de partidele politice. Comitetul Național Democrat ar putea să se întrunească înainte de deschiderea Convenției, pe 19 august, și să schimbe modul în care vor funcționa lucrurile, dar acest lucru nu este verosimil atât timp cât Biden dorește să continue să candideze.

Regulile actuale prevăd: "Delegații aleși pentru Convenția Națională, angajați față de un candidat prezidențial, trebuie să reflecte cu toată conștiința sentimentele celor care i-au ales."

Vicepreședintele este partenerul de candidatură al lui Biden, dar acest lucru nu înseamnă că ea poate prelua automat poziția sa în fruntea listei. Biden nu poate, de asemenea, să decreteze ca ea să îl înlocuiască în cazul în care decide brusc să părăsească cursa.

Convenția Națională Democrată va avea loc la Chicago, însă partidul a anunțat că va organiza o înregistrare virtuală pentru a-l nominaliza formal pe Biden înainte de începerea procedurilor. Data exactă pentru înregistrare nu a fost încă stabilită.

Dacă Biden decide să renunțe la campanie, Harris ar putea să se alăture altor candidați importanți ai Partidului Democrat care încearcă să îl înlocuiască. Însă acest lucru ar putea crea o situație în care ea și alții să încerce să obțină sprijinul delegațiilor individuale ale statelor la Convenție.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru democrați din 1960, când John F. Kennedy și Lyndon B. Johnson s-au luptat pentru voturi în cadrul Convenției democrate din Los Angeles, din acel an.

În afară de vicepreședinte, alți lideri care l-au susținut pe Biden în 2024, având în același timp aspirații prezidențiale pentru ciclurile viitoare, includ guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, guvernatorul Michiganului, Gretchen Whitmer, guvernatorul Pennsylvaniei, Josh Shapiro, guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker, și reprezentantul Californiei, Ro Khanna.

Dacă Biden ar renunța brusc la cursă, grupuri conservatoare au sugerat că vor depune plângeri în instanțele din țară, punând sub semnul întrebării legalitatea numelui candidatului democrat pe buletinul de vot, potrivit Dailymail.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel