De ce ar trebui să ai mereu flori proaspete în casă

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Știai că florile pot îmbunătăți starea de spirit și pot chiar reduce stresul și anxietatea?

Florile sunt mai populare ca niciodată, iar cumpărarea florilor devine tot mai obișnuită (și nu doar pentru ocazii speciale).

Conform explicației Verei Módenova, director de operațiuni la Flowwow, o platformă de cadouri care digitalizează comerțul local, "pe măsură ce piața sănătății și fitnessului se extinde, oamenii devin din ce în ce mai conștienți de starea lor de bine, fizică și psihologică". În acest sens, "florile servesc ca o modalitate de îngrijire personală, ridică starea de spirit și aduc lumină în spațiile din casă, iar frumusețea vizuală este, de asemenea, importantă", adaugă ea.

Acum câțiva ani, era foarte obișnuit să mergem la cumpărături pentru a ne ridica moralul când aveam o perioadă dificilă, dar acum pare că acest comportament se schimbă cu ceva mai plăcut, cum ar achiziționarea florilor.

"Îngrijirea personală tinde să fie neglijată în agitația și zgomotul vieții cotidiene și chiar și gesturi mici de răsfăț, precum a cumpăra flori, pot avea un impact semnificativ asupra stării noastre generale", explică Vera. Se pare că acestea au numeroase beneficii psihologice, conform diferitelor studii. Pare să fie dovedit că florile proaspete ne pot ajuta să ne îmbunătățim starea de spirit. Dar, despre ce beneficii vorbim mai exact?

1. Florile îmbunătățesc starea de spirit

Florile au un impact pozitiv asupra stării de spirit, conform unui studiu de la Universitatea Rutgers, care arată că prezența lor provoacă emoții pozitive imediate, cum ar fi bucuria.

Este evident că persoanele care primesc flori se simt adesea bucuroase, deoarece acest cadou semnifică afecțiune și apreciere din partea cuiva drag, dar și pentru că le place să le vadă și după. De asemenea, cercetările acestui studiu au demonstrat că a avea flori în casă poate îmbunătăți instantaneu starea de spirit și poate crește sentimentul de fericire și relaxare.

2. Sursa foto... (flori_96591500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @mariiaboiko

2. Ajută la reducerea stresului și anxietății

Ritmul frenetic al vieții de zi cu zi poate provoca adesea stres și anxietate, însă știai că și simpla prezență a florilor proaspete în casă poate ajuta la reducerea acestora? Un studiu realizat de Universitatea Harvard și Spitalul General Massachusetts a confirmat acest lucru, iar chiar dacă nu au un efect vindecător, pot ameliora senzația negativă.

Explicația stă în faptul că florile reprezintă un element constant al naturii, ceea ce poate induce o senzație de calm și bunăstare.

3. Cresc creativitatea

"Florile nu sunt doar elemente decorative, ci contribuie și la îmbunătățirea concentrării și productivității. Un studiu realizat de Universitatea Missouri a descoperit că având plante și flori la locul de muncă îmbunătățește concentrarea și productivitatea", adaugă experta. "Într-o lume tot mai urbanizată și digitalizată, florile oferă o conexiune cu natura", explică ea.

4. Îmbunătățesc concentrarea și productivitatea

"Florile sunt o sursă de inspirație. Variația de culori și forme poate stimula idei noi și perspective, ceea ce este extrem de benefic pentru cei care lucrează în industrii creative. Curăță mintea pentru a genera noi idei", subliniază Módenova, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel