De ce ar trebui să ne închidem și să repornim telefoanele o dată pe săptămână

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată de ce e bine ca cel puțin o dată pe lună să ne restartăm telefoanele mobile!

Tot mai multe voci din rândul experților în IT recomandă oprirea și repornirea săptămânală a telefoanelor mobile. Agenția Națională de Securitate (NSA) din Statele Unite avertizează utilizatorii de Android și iOS să adopte această practică cât mai curând posibil, scrie Unilad.

Protecție împotriva atacurilor cibernetice

În 2022, în SUA, 133,4 milioane de oameni utilizau telefoane Android și aproximativ 118,1 milioane foloseau iPhone. Agenția Națională de Securitate (NSA) recomandă repornirea periodică a telefonului. De ce? Din motive de securitate. Mai exact, pentru că spyware-ul și malware-ul pot infecta dispozitivele fără ca utilizatorul să-și dea seama. 

Neal Ziring de la NSA spune că repornirea dispozitivului poate fi extrem de benefică, și asta pentru că se întrerup, practic, lanțurile de vulnerabilități succesive utilizate în atacurile cibernetice moderne. „Repornirea dispozitivului poate fi benefică pentru că multe atacuri cibernetice moderne constau într-o serie de două, trei sau chiar mai multe vulnerabilități consecutive care trebuie exploatate cu succes. Puteți reseta adversarul la începutul acelei serii și îl puteți forța să treacă din nou prin toată secvența”, explică Ziring.

Pentru a ne simți și mai protejați, NSA recomandă oprirea serviciilor celulare, Bluetooth și Wi-Fi ori de câte ori nu sunt folosite. Utilizarea rețelelor Wi-Fi private cu autentificare și criptare puternică este preferată față de folosirea rețelelor publice din locuri precum cafenele și restaurante, care pot expune dispozitivele la riscuri mari. În plus, recomandările NSA mai includ și activarea autentificării multi-factor, folosirea soluțiilor de securitate robuste și actualizarea periodică a aplicațiilor și software-ului dispozitivelor pentru a maximiza protecția împotriva amenințărilor cibernetice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel