Tu știi de ce ar trebui să pui sare pe pervazul geamului? Explicația este foarte simplă și te va scoate dintr-o situație neplăcută.
Problema condensului pe geamuri este des întâlnită în acest sezon. Apariţia condensului se datorează în principal umidităţii ridicate din încăpere, motivele principale fiind tâmplăria de proastă calitate şi ventilaţia slabă. De asemenea, pe ferestre se poate forma condens, dacă hainele sunt uscate în cameră.
Există un truc simplu, cu ajutorul căruia problema poate fi rezolvată fără efort. Modalitatea ideală de a face faţă condensului este o cantitate mică de sare aşezată pe pervaz. O farfurie mică în care a fost presărată sare gemă se pune lângă fereastră. Sarea absoarbe perfect umezeala, în plus nu este toxică şi este complet inofensivă - niciunul dintre membrii familiei nu va avea alergii sau iritaţii în urma utilizării acestui produs, scrie Rador, citând Actualno.
După un timp, sarea se poate întări - acest lucru se întâmplă din cauza absorbţiei umidităţii - fiind suficient doar să o punem în cuptorul cu microunde pentru câteva minute pentru a se usuca, apoi poate fi folosită din nou.
Citește și:
De ce să pui sare în cutia cu lapte, după ce o deschizi. Trucul lui Jamie Oliver
O salată gustoasă poate fi obţinută cu ajutorul unor ingrediente ca: usturoiul, ceapa roşie, sarea de mare, uleiul de măsline, piperul proaspăt măcinat, oregano sau busuioc.
Laptele proaspăt rezistă mai multă vreme dacă adăugaţi în sticlă sau în cutie un praf de sare imediat după deschidere, scrie adevarul.ro.
Nu depozitaţi roşiile sau citricele în frigider pentru că îşi pierd foarte repede aroma la temperaturi scăzute.
Trucuri pentru prepararea cărnii
Carnea care urmează a fi pusă pe grătar nu se sărează. Sarea înmoaie proteina din carne care se va scurge în grătar lăsându-ne la sfârşit cu o carne uscată. Dacă punem carnea la marinat putem pune sare întrucât atunci carnea stă în lichid.
Nu fierbeţi carnea de vită (rasolul alb, muşchiul) înainte de a o da la cuptor. Pa lângă faptul că asta duce la pierderea substanţelor nutritive, mai şi întăreşte carnea. Dacă e vorba de piesa întreagă (un muşchi întreg, un rasol întreg) e mai bine să o perpelim un pic în tigaia unsă cu ulei de măsline. Crusta rezultată va da un gust deosebit la final.
Puiul la grătar rămâne suculent, dacă ţinem carnea o ora-două într-o baie de apă sărată cu ceva foi de dafin şi cuişoare. La fel facem şi cu puiul, înainte de a-l pune întreg la cuptor.
Maionează perfectă
Dacă vrei să faci maioneză, trebuie să foloseşti un vas de argilă, lut, porţelan, plastic, nicidecum un vas de fier. Iar ca să amesteci compoziţia, trebuie să foloseşti o lingură de lemn. Pentru ca maioneza să nu se taie, trebuie să fierbi un ou din care să pui gălbenuşul fiert împreună cu puţină sare şi după strivit cu furculiţa pentru ca maioneza să absoarbă mai bine uleiul.
Dacă vrei ca maioneza să fie mai deschisă la culoare, poţi adăuga puţină zeamă de lămâie sau puţină apă minerală (o linguriţă). Maioneza devine mai spumoasă dacă, atunci când este gata, o combinaţi cu o lingură de apă rece.
Trucuri eficiente
Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugaţi un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi acesta va fi mai uşor de digerat.
Condimentele şi sarea se pun în supă cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc.
Pentru ca brânza să nu se usuce, se va pune pe farfurie, lângă ea, o bucăţică de zahăr şi se va acoperi cu alta farfurie. Timp de o săptămână, întreaga brânză va rămâne perfect proaspătă.
Pâinea proaspătă se poate tăia uşor în felii subţiri, fără să se fărâmiţeze, dacă cuţitul se încălzeşte la foc sau se cufundă pentru 1-2 minute în apă clocotită.
Toate felurile de mâncare din griș vor fi mai pufoase dacă, înainte cu 1/2 de oră de a-l găti, grișul va fi lăsat în apă sau lapte, se se umfle. Apoi, se fierbe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu