EXCLUSIV  De ce așteaptă armata Israelului. Erwin Șimșensohn: E singura armată din istoria militară a omenirii care creează acea "bătaie în acoperiș" cu bombe care nu explodează!

foto: Freepik
foto: Freepik

Cât mai așteaptă Israelul până va riposta cu atac armat în forță?

Regizorul Erwin Șimșensohn a vorbit la DC News TV despre conflictul Israel-Hamas și a expus posibilele motive pentru care armata israeliană nu a intrat încă în Fâșia Gaza.

"Dacă ne uităm doar la ce s-a întâmplat în aceste săptămâni din 7 octombrie și până astăzi, foarte mare parte din victimele civile palestiniene au apărut și din cauza blocajelor pe care Hamasul le-a creat în culoarele de evacuare, culoare care au existat și pe care Israelul le-a indicat. Pentru că Israelul trebuie și are nevoie să bombardeze anumite locații din nordul Gazei pentru că au identificat depozite de armament, centre de tragere, centre de comandă ale mișcării teroriste, iar aceste centre de comandă sunt ascunse în clădiri rezidențiale, în spitale, în școli tocmai pentru că teroriștii se ascund în spatele civililor.

Imaginați-vă că toată lumea spune - domnule, cum e posibil? E cineva oare în lumea asta, cunoscând forța armatei israeliene, care-și poate închipui că ar fi durat atât de mult o intervenție militară dacă armatei israeliene nu i-ar fi păsat de victimele civile? Dacă ar fi intervenit cu adevărata sa forță din primele zile, ar fi durat atât de mult? Motivul pentru care încă se luptă și încă există conflictul militar și în aceste zile este pentru că Israelul a așteptat și așteaptă în continuare și a dat zeci de semnale. Este singura armată din istoria militară a omenirii care creează acel "knock on the roof" - acea bătaie în acoperiș cu bombe care nu explodează, care anunță înainte populația civilă să evacueze o anumită clădire, care atenționează. Ș foarte multe din victimele civile au apărut fix din cauza interzicerilor pe care Hamasul le-a impus populației palestiniene" a spus Șimșensohn.

Emisiunea completă, aici:

       

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel