Strategia stabilită la Cotroceni a dat rezultate, moţiunea din 27 octombrie adunând chiar mai puţine voturi decât tentativa precedentă de a-l înlătura pe Boc.
În iunie, Opoziţia a fost la 8 voturi sub linie, acum i-au lipsit 20 de parlamentari. Prezentată de ziarul nostru în premieră, manevra PDL a constat în participarea la dezbateri, pentru a nu pierde ocazia mediatică, dar abţinerea de la vot. Mai mult, parlamentarii din arcul guvernamental au fost ţinuţi în bănci, pentru a fi mai uşor de supravegheat.
Cum pedeliştii sau independenţii care au căzut la pace cu PSD aveau tot interesul să anunţe acest lucru în plen, mişcarea a părut multora doar o manevră de protecţie împotriva votului din eroare. De fapt, prin aceasta s-a evitat disidenţa anti Boc din sânul PDL, care ar fi votat pe ascuns ca să cadă guvernul, în speranţa că va veni un alt premier, tot portocaliu.
Gruparea Blaga ar fi profitat cel mai mult de un vot la care participau toţi cei din sală. De altfel, nesoluţionarea conflictului de putere din PDL este şi motivul pentru care a fost menţinut Emil Boc, deşi înlocuirea sa ar fi fost o supapapă pentru nemulţumirile populare şi o deschidere a dialogului cu PSD sau PNL, care au colaborat bine cu "buldogul".
Citeşte şi:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu