De ce avem impresia că persoanele decedate zâmbesc

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

De ce avem impresia că persoanele decedate zâmbesc. Ce se petrece, de fapt, după deces. 

De ce avem impresia că persoanele decedate zâmbesc. În multe romane se spune că o persoană a murit cu zâmbetul pe buze sau că rudele/prietenii au observat un zâmbet pe față care rămâne și după moarte. Este un astfel de lucru posibil din punct de vedere anatomic? Un zâmbet sau orice altă expresie va fi reținută de mușchi după moarte

De ce avem impresia că persoanele decedate zâmbesc

Rigiditatea cadaverică este o modificare postmortem care are ca rezultat rigidizarea mușchilor corpului din cauza modificărilor chimice din miofibrilele acestora. Rigor mortis ajută la estimarea timpului scurs de la deces, precum și pentru a stabili dacă trupul a fost mutat după moarte Poziția corpului în care se stabilește rigor mortis este indicativă pentru poziția corpului în momentul morții, cu excepția cazului în care poziția este perturbată de forțe externe sau de putrefacție.

Dr. Cristian Paparau, medic legist, expert medico-legal, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, de ce avem, de fapt, această impresie.

”Rigor mortis reprezintă rigiditatea cadaverică. Este un semn al morții reale, adică în momentul în care se constată contractura musculară generalizată (coroborat cu alte semne ale morții) avem certitudinea că manevrele de resusicitare sunt inutile.

Rigiditatea cadaverică apare ca urmare a modificărilor chimice care survin postmortem la nivelul fibrei musculare. Se instalează concomitent la nivelul tuturor mușchilor din organism, însă se observă pentru prima dată la nivelul mușchilor feței și la extremitățile membrelor.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel