EXCLUSIV  "De ce avem ministerul Transporturilor, dacă mai trebuie şi o autoritate feroviară?". Administraţia publică din România, plină de Direcţii şi Agenţii

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Aparatul administrativ este plin de direcţii şi agenţii de care nu am avea nevoie, spun Alfred Bulai şi Val Vâlcu. 

"Sunt o groază de structuri de asigurare a calităţii în România. Calitate care oricum trebuie asigurată prin natura funcţionării instituţiilor. Am nevoie de nenumărate structuri? Ele nu fac decât să arate că nu există calitate", a punctat sociologul Alfred Bulai la Nod în Papură. 

"Apropo de reducerea birocraţiei, săptămâna trecută s-au mai înfiinţat vreo două agenţii. Ceva tot pe informatizare. Să ai o structură administrativă pentru informatizare... nu ştiu ce trebuie să facă şi structura aia. Au lăsat USR-iştii în Sănătate o agenţie de achiziţii. Există o autoritate de achiziţii feroviare. Îţi dai seama? Apropo de concurenţă şi aşa mai departe. Vrei să repari vagoane, dar nu ai aviz. E mai ceva ca la certificatul ORNISS la autoritatea asta. De ce avem ministerul Transporturilor dacă mai trebuie şi o autoritate feroviară?", a replicat Val Vâlcu. 

"Mi-ai adus aminte de o chestie haioasă. Există şi acum, dar înainte de a intra în UE aveam ministerul Integrării Europene, şi toate ministerele aveau o proprie direcţie de integrare europeană. Se băteau cap în cap cu ministerul. Aşa cum ăsta, biroul de presă al Guvernului e al Guvernului, dar fiecare minister are propriul birou de presă. Apropo de organizare. Guvernul e unul singur şi eu ştiu că miniştrii sunt membri ai Guvernului, prin urmare trebuie să ai o singură structură, nu 70", a mai spus Bulai. 

"Mai ştii exerciţiile alea, în care unii se făceau pe răniţii, alţii cărau cu targa, exerciţii de alarmare. Era un colonel neamţ, cu care discutam prin anii 2000, şi mă întreba de ce se fac cu butaforie exerciţiile astea. Spunea că astea trebuie făcute pe telefon, cine cu cine comunică. Nu trebuie să te duci în piaţa publică să faci asta", a intervenit Val Vâlcu. 

"Îţi dai seama că lumea nu intră în joc că nu are de ce să intre, nu ştie despre ce e vorba. Mai ales că dacă fac un exerciţiu de alarmă şi îl anunţ înainte, ce alarmă e aia?", a concluzionat Alfred Bulai. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel