EXCLUSIV  De ce avem nevoie de păduri în jurul localităților. Alex Găvan explică: "Nu mai vorbim de rolul ei de barieră împotriva deşertificării"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Alex Găvan, activist de mediu, a vorbit despre importanța pădurilor din jurul localităților, în cadrul dezbaterii DCMedia Group - "Reducerea riscurilor legate de poluare: investiții verzi, metode de îmbunătățire a calității aerului, soluțiile oferite de către companii cheie”.

În continuarea articolului ”Plămânii” Bucureștiului nu mai au aer: Peste jumătate de milion de arbori din jurul Capitalei, tăiați în doar un an. ”Murim sufocați de poluare și căldură”, Alex Găvan a vorbit despre necesitatea pădurilor din jurul orașelor. 

"Deşi aceste păduri din jurul localităţilor, în special al celor urbane, au un rol preponderent social, chiar conform normelor silvice, nu se ţine cont de lucrul acesta în amenajament. În acest moment, aţi văzut tot ce se întâmplă cu căldurile, schimbările climatice, deşertificarea dinspre Oltenia şi dinspre Dobrogea spre Bucureşti.. Provocarea legată de accesul la apă pe care noi îl vom avea în viitor....

Acum câţiva ani, în Mogoşoaia s-a raţionalizat apa. Imaginaţi-vă că aceste păduri nu joacă doar un rol minunat pentru sănătatea oamenilor, pentru recreere, pentru educație, pentru turism, pentru sport, pentru că bucureştenii ce fac? Se duc toţi buluc pe Valea Prahovei, se duc la mare, dar, de fapt, noi în jurul oraşului avem o oază potenţial de recreere absolut minunată.

Am fost acum câteva săptămâni în Parcul Natural Coman şi era plin. Oamenii au nevoie de astfel de zone de recreere. O astfel de centură verde stochează ca un burete, ca un mare rezervor de apă, în perioadele ploioase, şi îi dă uşor-uşor drumul, în perioadele secetoase. Nu mai vorbim şi de rolul ei de barieră împotriva deşertificării", a spus Alex Găvan, la DCNews TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel