De ce câinele îți întoarce spatele. Există patru explicații

De ce câinele îți întoarce spatele. Există patru explicații / Foto: Pixabay
De ce câinele îți întoarce spatele. Există patru explicații / Foto: Pixabay

Te-ai întrebat vreodată de ce câinele tău uneori îți întoarce spatele atunci când tu vrei să te joci cu el?

De mii de ani, oamenii și câinii au trăit unul lângă altul, dar cercetările arată că, din păcate, nu suntem întotdeauna cei mai buni în înțelegerea comportamentului animalelor noastre de companie. De exemplu, poate fi o surpriză pentru mulți proprietari de câini atunci când doresc să își îmbrățișeze animalul de companie, iar în loc să interacționeze cu ei, câinele se așează și le întoarce spatele, scrie Inverse.

Potrivit expertului în animale de companie Antje Jocelyn, acest comportament nu înseamnă că animalul tău este rece cu tine. Potrivit medicului veterinar, există patru explicații alternative pentru acest comportament ciudat al patrupedului tău.

Evoluţia


Câinii erau animale de haită care au evoluat împreună cu oamenii ca însoțitori de vânătoare și animale pentru protecție. Potrivit expertului, de-a lungul timpului comportamentul lor s-a schimbat astfel încât dorm în fața unor potențiale amenințări.

Ierarhia socială


În ierarhia socială a câinilor, limbajul corpului joacă un rol important în modul în care animalele se percep unele pe altele. De exemplu, unele indicii comune ale limbajului corpului pentru ierarhia socială includ:

1. contact vizual;

2. atingere fizică;

3. mers;

4. poziția umărului, a urechilor și a cozii.

Jocelyn subliniază că, dacă patrupedul tău te vede ca pe un alfa, își poate arăta respectul oferindu-ți spațiu.

Anxietatea


Dacă un animal de companie a fost abuzat anterior de un alt atăpân, este posibil să nu poată face contact vizual din cauza fricii, anxietății sau disconfortului.

În plus, potrivit lui Joslyn, stresul unui nou cămin, mutarea, aflarea într-un loc nou poate provoca acest comportament, care îl poate face pe câine să simtă frică. În același timp, animalele de companie cu anxietate de separare se vor întinde lângă stăpânii lor și se vor uita constant în ochii lor. Absența anxietății de separare va face animalul să se simtă confortabil, chiar și să se îndepărteze de proprietar.

Loialitatea


Acest comportament permite, de asemenea, câinilor "să se întindă relaxați, dar să rămână pregătiți pentru acțiune dacă este nevoie". Jocelyn crede că a ședea lângă proprietar, întorcându-i spatele, poate fi o alegere calculată a unui animal de companie. În acest fel, câinii vă simt locația, dar în același timp sunt atenți la potențialele amenințări.

Jocelyn adaugă că stând întinși sau stând lângă stăpân și întorcându-se cu spatele, câinii exprimă un sentiment de loialitate și protecție.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel