De ce câinele tău ascunde lucruri prin casă. Iată care sunt motivele

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Ți s-a întâmplat să observi că animalul tău de companie ascunde lucruri prin casă? Ei bine, câinilor le place să ascundă obiecte dintr-o varietate de motive. Iată ce spune acest obicei despre comportamentul lor.

Ciorapii tăi, pantofii aceia noi, telecomanda, jucăriile, acestea sunt doar unele dintre lucrurile pe care câinele tău le poate ascunde prin casă.

Unii câini preferă să ascundă lucruri. Dar de ce?

Există mai multe explicații pentru care câinele tău are acest comportament. Dresoarea de câini Deborah Fenton și consultantul certificat în comportamentul câinilor Kate Naito au spus de ce câinii ascund lucrurile.

Ascunderea lucrurilor este în natura lor

„De cele mai multe ori, când ei ascund lucruri, o fac pentru că au instinctul de a-și aduna sau de a-și păzi mâncarea și bunurile”, spune Deborah Fenton.

„Deși s-ar putea să nu vrem ca ei să ascundă un băț pe jumătate mâncat între pernele canapelei sau să sape în curtea din spate pentru a îngropa un os, trebuie să înțelegem că aceasta este natura lor”, explică Kate Naito, potrivit American Kennel Club.

Economisesc pentru mai târziu

Așa cum veverițele ascund nuci, iar oamenii pun obiectele de valoare într-un seif, câinii își ascund cele mai prețuite obiecte, astfel încât să rămână în siguranță și să nu ajungă pierdute.

Este o strategie de supraviețuire

„Se crede că ascunderea hranei în pământ este o strategie de supraviețuire a câinilor în care hrana poate fi conservată și protejată în pământul rece și apoi mâncată mai târziu. Când vine vorba de câini domestici, ascunderea obiectelor împiedică alte animale de companie din casă să le fure”, afirmă Kate Naito.

Ar putea putea avea probleme cu stresul

Câinii care își ascund sau își protejează bunurile pot avea probleme de anxietate sau stres. 

Probleme de sănătate

Ascunderea nu este întotdeauna o problemă de comportament. Acest obicei ar putea fi un semn al unei probleme de sănătate, al supraalimentării sau al plictiselii.

Cum îl poți ajuta să scape de acest obicei

Evitați să oferiți cățeilor acces la articole interzise, ​​cum ar fi pantofi, șosete sau jucării pentru copii.

Oferiți jucării adecvate și jucați-vă des, spunându-i câinelui să înapoieze jucăria, astfel încât să învețe să returneze jucăriile și să stabilească locul potrivit în care vor fi păstrate jucăriile. Când înapoiază jucăria, răsplătește-l cu un răsfăț.

Fenton recomandă următoarele:

  • Păstrați jucăriile animalului dumneavoastră de companie acolo unde le poate accesa
  • Dacă găsiți o jucărie lipsă, puneți-o înapoi acolo unde sunt depozitate jucăriile
  • Recompensează-ți câinele cu laude și joacă-te de fiecare dată când aduce o jucărie înapoi
  • Învață-ți câinele să-și pună jucăriile într-o anumită zonă a casei tale, folosind delicii pentru a recompensa acest comportamentul

Pune deoparte obiectele și jucăriile, câinele tău poate fi tentat să le ascundă

Ia în considerare să păstrezi anumite articole departe de câinele tău sau oferă-i acces la aceste articole numai sub supraveghere. De exemplu, lasă-ți câinele să mestece un os într-o cameră în care nu are  unde să-l ascundă, spune Naito.

Nu-i da prea multe jucării sau mâncare

A avea un surplus este ceea ce îi face pe câini să îngroape lucruri. 

Ce NU trebuie să faci pentru a împiedica câinii să ascundă lucruri

Evitați să faceți oricare dintre următoarele:

  • Nu folosi pedepse, cum ar fi lovirea sau țipatul
  • Nu-i luat obiectele fără a-i oferi ceva bun în schimb
  • Nu-ți urmări câinele. Acest lucru i-ar putea semnala câinelui tău că-l urmărești, iar asta încurajează comportamentul de a ascunde lucruri

Dacă încă nu vedeți rezultatele pe care le doriți, Fenton sugerează să contactați un dresor de câini care folosește metode pentru a vă ajuta să vă învățați câinele să nu mai ascundă lucrurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel