De ce câinele tău te urmărește pretutindeni

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Dacă câinele tău te urmărește peste tot, atunci vei ști cum este să fii urmărit de o umbră familiară în jurul casei tale, indiferent dacă te muți din cameră în cameră, gătești în bucătărie sau chiar folosești baia. A avea constant un însoțitor poate fi reconfortant, drăguț sau uneori de-a dreptul enervant.

De ce te urmărește câinele tău peste tot?

Dacă te urmărește peste tot, atunci este un semn că are încredere în tine, te iubește și că îl faci să se simtă în siguranță. Poate fi un semn că s-a plictisit, că vrea ceva, se simte speriat sau e doar năzuitor. De asemenea, face parte din comportamentul lor natural să urmărească ceea ce faci pentru a ajuta la menținerea unei relații bune cu tine. Dorința de a fi aproape de tine este un comportament normal pentru câini, iar unii câini pot fi prea lipiți sau chiar anxioși când stăpânul lor pleacă. Există mai multe moduri prin care îți poți ajuta câinele să se simtă mai încrezător, dar ar trebui să te consulți întotdeauna medicul veterinar sau un specialist în comportament dacă ești îngrijorat.

Câinele tău te iubește

Dacă te urmărește peste tot, atunci cel mai probabil este un semn că te iubește și te adoră. Câinii sunt animale incredibil de sociabile cărora le place să petreacă timpul cu stăpânii lor. Ești întreaga lume a câinelui tău și a fi alături de tine este o mare parte din viața lui. Îl faci să se simtă fericit, în siguranță și îi face plăcere să petreacă timpul cu cel mai bun prieten al lui. Deși s-ar putea să nu cunoască întotdeauna semnificația „spațiului personal”, faptul că vrea să fie în preajma ta este într-adevăr un compliment.

Primește recompense atunci când te urmărește

Când câinele tău te urmărește, cum reacționezi? Ai tendința să-l ignori, să îi oferi o mângâie, o îmbrățișare sau poate chiar ceva de mâncare? Este posibil ca el să fi învățat că, dacă te urmărește, atunci primește lucruri bune. Acordându-i atenție și răsfăț de fiecare dată când te urmărește, îl încurajează să continue să facă asta.

Se plictisește

Câinele tău s-ar putea să te urmeze deoarece caută ceva de făcut. Poate fi mult mai interesant să vadă ce faci. Ar trebui să te întrebi dacă animăluțul tău primește suficientă stimulare mentală și fizică și, dacă nu, atunci ar putea fi nevoie să găsești alte modalități de a-i face viața mai interesantă, cum ar fi plimbări mai lungi sau mai regulate, oferindu-i jucării sau puzzle-uri alimentare.

Vrea să știe ce se întâmplă

Câinii sunt în mod natural curioși și le place să știe ce se întâmplă. Ei te urmăresc pentru că, pentru ei, ești poarta de acces către toate lucrurile interesante. Natura năzdrăvană a câinelui tău, combinată cu un caz grav de FOMO (frica de a pierde) înseamnă că sunt adesea sub picioarele tale și își bagă nasul în orice, la propriu.

Te așteaptă

Câinii sunt grozavi la a-și învăța rutina zilnică. Dacă este aproape timpul să fie plimbat sau hrănit, probabil că el știe asta și te poate urmări prin casă grăbindu-te. Câinii sunt, de asemenea, foarte buni la a citi limbajul corpului și la a înțelege indicii despre ceea ce ne gândim să facem mai departe. Dacă intenționezi să faci ceva ce ei cred că este interesant, atunci te vor urmări în speranța că o vei face curând.

Încearcă să-ți spună ceva

Dacă câinele tău latră, se plânge sau se plimbă înainte și înapoi, încearcă să-l urmărești și vezi unde te duce. Este posibil să aibă nevoie de mai multă apă, să dorească mai multă mâncare sau să fie nevoie să iasă afară pentru a merge la baie. Dacă câinele tău începe brusc să te urmărească și este mai lipicios decât de obicei, ar putea însemna că se simte rău și ar putea avea nevoie de liniște suplimentară și de dragoste. Dacă ești îngrijorat de sănătatea lui, atunci ar trebui să vorbești cu medicul veterinar.

Este un comportament firesc

Faptul că te urmărește pretutindeni este o parte a comportamentului social natural al câinelui tău,  să urmărească ceea ce faci pentru a ajuta la menținerea unei relații bune cu tine. Este o modalitate de a crea și de a susține legături sociale. 

Îi este frică

Câinele tău te vede ca pe un protector ce-l menține în siguranță. Anumite zgomote, cum ar fi furtunile și artificiile, sunt înspăimântătoare pentru unii câini și s-ar putea să te urmărească în jur pentru a se liniști. Atunci când câinele tău este speriat, s-ar putea să-și lase urechile pe spate, să facă ochii mari și să gâfâie mai mult decât de obicei. Dacă îi este frică, s-ar putea să-și dorească doar să fie aproape de tine și să nu vrea să mănânce, să bea sau să se joace, potrivit Thekennelclub.org.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel