Din păcate în România au loc multe accidente pe trecerile de pietoni, din diferite cauze.
Una din cele mai întâlnite cauze e atunci când mașina de pe banda unu oprește pentru ca pietonul să treacă, iar acesta din neglijență nu se mai asigură și se angajează în trecerea străzii, în timp ce șoferul mașinii de pe banda doi, neatent, lovește pietonul. În aceste cazuri, desigur, întreaga culpă o poartă șoferul neatent care lovește pietonul pe trecerea de pietoni.
Există mai multe metode în care atunci când oprești mașina la o trecere și observi în oglinzi că pe benzile laterale vin șoferi cu viteză, să le semnalezi că un pieton s-a angajat în trecerea străzii. Una din aceste metode e să apeși butonul de avarii, iar o alta să claxonezi. Prin ultima atragi totodată și atenția pietonului.
Titi Aur, expert în conducere preventivă, în cadrul emisiunii DC Conducem, a precizat că nu de puține ori în astfel de situații el claxonează. Mai mult, expertul e cu ochi 360 de grade la fiecare trecere de pietoni pentru a preveni o tragedie.
„Un claxon ajută, este foarte important, eu fac asta la trecerea de pietoni când opresc și văd că vin alții pe stânga sau dreapta iar petonii trec. Sunt cu ochii ca girofarul, mă uit peste tot, în oglinzi, față, spate. Pentru că oprind pot deveni autorul moral al accidentului. Pentru că oprind dau încredere pietonului, care dacă e needucat vede că am oprit și trece fără să se mai asigure. Când fac acest lucru mă uit atent peste tot. Claxonul e foarte bun, dar mai ales pentru pietoni”, a explicat Titi Aur.
Urmărește emisiunea completă DC Conducem
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News