EXCLUSIV  De ce conducerea defensivă nu e doar preventivă. Titi Aur: Când mergi pe stradă te aperi de două situații

Ce este, de fapt, conducerea defensivă. Titi Aur: Când mergi pe stradă trebuie să te aperi de două situații / Foto: Pexels
Ce este, de fapt, conducerea defensivă. Titi Aur: Când mergi pe stradă trebuie să te aperi de două situații / Foto: Pexels

Titi Aur, fost pilot de raliuri şi expert în conducere defensivă, a explicat ce este, de fapt, conducerea defensivă.

Titi Aur, fost pilot de raliuri şi expert în conducere defensivă, a explicat în cadrul emisiunii DC Conducem ce este, de fapt, conducerea defensivă și de ce este folosit anume acest termen și nu cel de conducere preventivă.

"Ce este conducerea defensivă și de ce defensiv nu e preventiv? Pentru că de mulți de discuții în jurul cuvântului sau a expresiei de conducere defensivă, când a reușit să intre oarecum în mentalul colectiv și când a devenit practic să fie folosit în anumite părți legale, și la ASF, și în anumite legi, au venit din partea unor cunoscători chiar, din partea unor persoane implicate, a venit această discuție De ce defensiv și nu preventiv?

Diferența dintre defensiv și preventiv

Păi e defensiv din mai multe motive. Unul dintre ele este pentru că defensiv este termenul acceptat pe plan mondial, în toată lumea se spune conducere defensivă. Al doilea motiv este că defensiv în seamănă să te aperi, preventiv înseamnă doar să previi, sau, în fine, se înțelege doar să previi. Defensiv, în schimb, înseamnă și să previi, dar și să te aperi, adică să acționezi sau să reacționezi în cazul în care este necesar.

Titi Aur: Trebuie să te aperi de două situații

Când mergi pe stradă trebuie să te aperi de două situații:

1. Să nu faci tu anumite greșeli.

2. Să reacționezi atunci când altcineva face o greșeală.

Când unul vine peste tine, când intră în depășire, când nu îți acordă prioritate, tu trebuie să fii și preventiv, să previi, dar și să reacționezi, efectiv. Și atunci conducerea defensivă sau termenul de conducere defensivă include inclusiv aceste exerciții, aceste experiențe, aceste gesturi de a face efectiv manevre. Și nu în ultimul rând, venind cu această denumire de conducere defensivă a fost stârnit interesul public mai mult decât dacă se mergea pe varianta aia clasică de preventiv. Toată lumea spunea: "Bine, prevenție facem, am făcut și în timpul comunismului, am făcut și la școlile de șoferi pe timpuri, de fapt, ne învăța să mergem încet". Asta înseamnă preventiv în mentalul colectiv. 

Defensiv este un pic altfel și se înțelege ca fiind o sumă de lucruri pe care trebuie să le faci, și să nu greșești, și să reacționezi, ceea ce înseamnă că te face să fii mai sigur", a explicat Titi Aur.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel