De ce copiii norvegienilor răcesc rar? Care este secretul lor?

Foto: Pexels/Parcarea caruciorului în aer liber la temperaturi scăzute poate fi benefică atât pentru copil
Foto: Pexels/Parcarea caruciorului în aer liber la temperaturi scăzute poate fi benefică atât pentru copil

Parcarea căruciorului în aer liber la temperaturi scăzute pentru câteva ore poate fi benefică pentru copil.

Alegeri prezidentiale 2024

În Finlanda, Norvegia și majoritatea altor țări scandinave, copiii trag un pui de somn în aer liber începând de la vârsta de două săptămâni. Aceşti copii nu stau la soare pentru a se bucura de razele soarelui într-o după-amiază blândă de vară. Ei sunt parcați în cărucioare pe trotuarele și terasele aglomerate ale orașului, pe orice vreme, inclusiv în zilele reci, la temperaturi cu minus, timp de până la trei ore. Expunerea la lumina naturală poate ajuta la reglarea somnului și la producerea de vitamina D, care este esențială pentru sănătatea oaselor.

Există, de fapt, un raționament destul de solid în spatele acestei practici. Potrivit unor cercetări aprofundate realizate de Marjo Tourula de la Universitatea din Oulu, Finlanda, somnul la temperaturi scăzute nu numai că promovează un somn mai bun în timpul zilei, dar mărește și durata somnului. Părinții au simțit că somnul în aer curat îmbunătăţeşte sănătatea copiilor lor.

Aerul rece poate ajuta la îmbunătățirea sistemului respirator al copilului.

Alte beneficii, care nu sunt încă confirmate de cercetare, includ copiii mai fericiți, mai energici, capabili să doarmă mai bine pe timpul nopții.

Înainte de toate, trebuie să ştiţi că părinții scandinavi au fost arestați pentru această practică în S.U.A. De asemenea, acești copii au echipamente adecvate vremii și monitoare sofisticate pentru siguranță.

Așadar, dacă doreşti să aplici această metodă scandinavă, mai bine ia în calcul opțiunea de a te muta în nordul Europei, unde acest lucru este normal, scrie Fatherly

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel