De Ce e credibilă TEORIA CONSPIRAŢIEI din jurul cazului Dominique Strauss-Kahn

dsk
dsk

Identitatea victimei fostului şef al Fondului Monetar Internaţional ridică tot mai multe semne de întrebare cu privire la veridicitatea acuzaţiilor aduse lui Dominique Strauss-Kahn, iar teoria conspiraţei creată în jurul acestui caz are tot mai multe argumente.

Visul American atrage an de an mii de tineri către tărâmul tuturor posibilităţilor. Dar şi mai mulţi sunt respinşi atunci când cer, la ambasadele americane din ţările lor, viza pentru a intra în SUA. Acest fapt îi determină pe mulţi să se întrebe ce şanse sunt ca o tînără de 32 de ani la vremea respecivă, mamă singură a doi copii, să primească viza pentru SUA. Imediat, apare întrebarea „ce şanse sunt ca o tânără mamă din Guinea Bissau, care a primit viza abia de un an, să lucreze într-un hotel de lux, unde o cameră costă 3000 de dolari pe noapte?“. Cei mai mulţi ar răspunde „puţine“ la ambele întrebări.

Alte coincidenţe alimentează şi ele teoria conspiraţiei din jurul acuzaţiilor de agresiune sexuală aduse împotriva fostului şef FMI, Dominique Strauss-Kahn. Faptul că o femeie de religie musulmană, a intrat în cameră exact în momentul în care DSK era la duş pare o ciudată coincidenţă.

De asemenea, faptul că a declarat autorităţilor că a aflat abia ulterior cine este agresorul său pare necredibil. Conducerea hotelului afişa în spaţiile folosite de angajaţi fotografii ale VIP-urilor cazate, pentru ca aceştia să recunoască oaspeţii speciali şi să-i trateze ca atare.

Mai nou, bărbatul care s-a prezentat drept fratele reclamantei în cazul lui Dominique Strauss-Kahn a recunoscut, joi, că nu este decât un prieten al cameristei care îl acuză de agresiune sexuală pe fostul director al Fondului Monetar Internaţional.

Una dintre teoriile conspitaţiei din jurui acestui caz de agresiune sexuală cu implicaţii planetare are o explicaţie banală. Camerista ar fi fost un fel de „tratament special“, tolerat de conducerea hotelului. Iar la un moment dat între cei doi au apărut neînţelegeri, ori cu privire la preţ, ori cu privire la comportament.

O altă variantă, cu implicaţii mai profunde, susţine că totul este opera serviciilor secrete americane, sau a unei conspiraţii menite să deschidă culoar asiaticilor spre şefia FMI. Dacă motivaţia „Tigrilor“ din Asia este clară, mobilul americanilor ar putea viza fie reglementările mai dure de pe piaţa de capital, fie lupta cu paradisurile fiscale, ambele proiecte fiind susţinute de europeni.

Citeşte şi:

După 65 de ani de control european al FMI, restul lumii îşi cere acum partea. Cine îi va lua locul lui Dominique Strauss-Kahn la conducerea Fondului Monetar Internaţional

Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel