De ce e pisica tot timpul flămândă și când ar trebui să te îngrijorezi

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Dacă pisica ta pare mai flămândă decât de obicei, iată câteva motive pentru care ar putea fi așa: de la motive simple, cum ar fi plictiseala, până la condiții mai serioase care necesită atenția veterinarului.

Pisica ta se comportă ca și cum ar fi mereu flămândă? De obicei, ne gândim la pisici ca fiind mai pretențioase, în ceea ce privește mâncarea, așa că atunci când pisica nu încetează să ceară mâncare, este firesc să te întrebi dacă acest lucru este normal sau dacă ar trebui să mergi la veterinar.

Iată câteva posibile motive:

Plictiseală

Pisicile care par mereu flămânde s-ar putea să nu fie de fapt atât de flămânde. Interesul lor constant pentru "ce avem la cină" ar putea însemna "nu am altceva de făcut decât să mănânc". Este important să o menții activă, mai ales dacă își petrece majoritatea timpului în interior. 

Paraziți

Un alt posibil motiv ar putea fi paraziții intestinali. Aceste mici creaturi se hrănesc din aportul alimentar al pisicii și uneori s-ar putea să nu lase suficiente substanțe nutritive pentru a satisface nevoile pisicii. Ca răspuns, pisica va cere mâncare mai des sau în cantități mai mari. Veterinarul va putea să descopere dacă paraziții intestinali sunt de vină pentru apetitul mare al pisicii tale și va prescrie medicamente de deparazitare.

Mâncare nepotrivită

Dacă pisica miaună de foame chiar și atunci când primește mese generoase, este timpul să iei în considerare nivelul de nutrienți din mâncarea ei. Asigură-te că dieta pisicii are echilibrul corect al celor cinci grupuri principale de nutrienți: proteine, grăsimi, vitamine, minerale și carbohidrați.

2. Sursa foto... (pisica-mancare-smart_40247000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Diabet

Un alt motiv pentru care pisicile sunt mereu flămânde are legătură cu incapacitatea corpului lor de a extrage cantitatea necesară de energie din mesele obișnuite. Diabetul la pisici este o boală care le face mai puțin capabile să descompună glucoza pentru energie și se manifestă adesea printr-o creștere a apetitului. Alte semne includ setea și urinarea frecventă. Fii atent la schimbările bruște de comportament și nu ezita să contactezi veterinarul. Dacă diabetul este într-adevăr cauza, nivelul apetitului pisicii tale ar trebui să revină la normal cu medicamentația corespunzătoare.

Hipertiroidism

Hipertiroidismul la pisici este cauzat de o tumoră benignă a glandei tiroide, care duce la producția excesivă de hormoni tiroidieni. Unul dintre principalele simptome este pierderea în greutate în ciuda unui apetit crescut, așa că, dacă pisica ta este mereu flămândă, dar slabă, asigură-te că acorzi atenție și altor simptome și contactează veterinarul pentru un diagnostic. Semnele hipertiroidismului includ, de asemenea, hiperactivitate, gâfâit sau vărsături. 

Cancer

Cancerul este un alt motiv pentru care nutrienții ar putea să nu fie absorbiți corespunzător de pisici, determinându-le astfel să ceară mai multă mâncare pentru a compensa. Din păcate, cancerul la pisici poate fi dificil de detectat, deoarece felinele tind să-și mascheze durerea. Dar fii atent la simptome comune, cum ar fi letargia, vărsăturile sau pierderea în greutate, și contactează veterinarul de îndată ce observi aceste schimbări neobișnuite.

Îmbătrânire

Apetitul pisicilor se schimbă pe măsură ce îmbătrânesc. Pentru unele feline, acest lucru înseamnă un apetit mai mare.

Poate fi dificil pentru proprietar să își dea seama de ce pisica este mereu flămândă fără o vizită la veterinar. Deși explicația ar putea simplă, adică pisica este doar plictisită și caută ceva de făcut, există afecțiuni subiacente mai serioase. De aceea, este important să duci pisica la veterinar imediat ce observi schimbări neobișnuite în obiceiurile sale alimentare, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel