Iată câteva lucruri pe care poate nu le știai despre celebrul Nikola Tesla!
Nikola Tesla, macedoromânul născut în Croația, e cunoscut pentru o serie de experimente misterioase dar și pentru obsesiile care se crede că i-ar fi marcat viața de zi cu zi. Unii sunt de părere că ar fi suferit de sindromul obsesivo-compulsiv (OCD), alții doar că a fost un geniu cu comportament specific celor supradotați.
De exemplu, el avea obiceiul de a face exact trei plimbări în jurul unui bloc înainte de a păși într-o clădire, o rutină repetată cu meticulozitate. În plus, curățenia personală devenea o ceremonie în sine, Tesla folosind nici mai mult nici mai puțin de 18 șervețele pentru a curăța suprafețele.
Dar iată și cum îl influențau numerele! Prefera să locuiască în camere de hotel al căror număr era divizibil cu 3, iar calculele pe care le efectua în legătură cu aspecte din mediul său înconjurător se concentrau în mod constant pe obținerea unui rezultat divizibil la 3. Deciziile sale în diverse contexte erau, de asemenea, influențate de aceste rezultate.
Obsesia lui Nikola Tesla pentru cifrele 3, 6 și 9 este adesea menționată în sursele care examinează viața și munca sa, fiind subiectul mai multor speculații și interpretări. Tesla însuși a afirmat că aceste cifre au o semnificație specială pentru el și au jucat un rol important în procesul său de gândire și invenție. „Dacă ați știi măreția lui trei, șase și nouă, ați avea cheia universului” - spunea marele fizician, potrivit medium.com. Tesla a susținut mereu că aceste numere sunt extrem de importante. Nimeni nu l-a ascultat. Chiar a calculat puncte nodale în jurul planetei legate de cifrele 3, 6 și 9! "Indiferent unde vă aflați în Univers, 1 + 2 va fi întotdeauna egal cu 3. Totul din Univers respectă această lege" mai spunea Tesla.
În Univers, se conturează tipare care se manifestă în mod natural, revelându-se în diverse aspecte ale vieții, galaxiilor, formelor stelare și în evoluția tuturor sistemelor naturale. Aceste modele, descoperite atât în structurile cosmice cât și în cele terestre, respectă adesea Raportul de Aur, definit ca raportul dintre două numere consecutive ale șirului Fibonacci (0,1,1,2,3,5,8,13,21,33, etc.).
De asemenea, se remarcă și influența Geometriei Sacre în aceste tipare, evidentă în construcția unor edificii semnificative precum temple antice și catedrale celebre, unde Raportul de Aur este, de asemenea, respectat.
Un alt model deosebit de important, adoptat de natură, este cel bazat pe "Puterile sistemului binar 2". Acest model sacru pornește de la unitate și se extinde prin dublarea numerelor succesive. Fenomene precum dezvoltarea celulelor și a embrionilor urmează acest model aritmetic: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, și așa mai departe. Acest sistem binar oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care natura adoptă structuri matematice fundamentale, contribuind la un spectacol fascinant al armoniei și ordinii în universul nostru complex.
Sunt doar câteva din multele teorii emise de Nikola Tesla, de unde și obsesia de înțeles pentru matematică și cifre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci