De ce este bine să bei cafea înainte de a face sport

De ce este bine să bei cafea înainte de a face sport / Foto: Pixabay
De ce este bine să bei cafea înainte de a face sport / Foto: Pixabay

Află în articol care sunt avantajele și dezavantajele consumului de cafea înainte de a face sport .

Mulți oameni beau cafea înainte de un antrenament. Deși poate îmbunătăți performanța fizică și poate îmbunătăți funcția creierului, consumul de cafea înainte de antrenament nu este pentru toată lumea, scrie Medical News Today.

Informațiile acestea provin din jurnalul Nutrients, într-o revizuire din 2018 a studiilor privind cofeina și exercițiile fizice. Potrivit acesteia, Cofeina afectează oamenii în mod diferit și poate avea efecte secundare negative - cum ar fi anxietatea, insomnia și stomacul deranjat.

Persoanele care sunt sensibile la cofeină pot prefera o gustare sau o băutură fără cofeină înainte de antrenament. Alții pot alege să evite alimentele sau băuturile înainte de un antrenament pentru a preveni durerea de stomac.

Citiți mai multe pentru a afla despre beneficiile consumului de cafea înainte de a face sport, efectele secundare legate de cofeină și alternativele fără cofeină la care puteți apela înainte de antrenament.


Beneficiile cafelei înainte de antrenament

Majoritatea oamenilor care beau cafea înainte de un antrenament fizic o consumă pentru cofeina, un stimulent natural. Numeroase studii sugerează că că este bine să bei cafea înainte de a face sport deoarece:

1. Îmbunătățește performanța fizică a unei persoane.

2. Stimulează funcția cognitivă.

3. Crește cantitatea de grăsime pe care o arzi.

4. Îmbunătățește performanță fizică

Cercetătorii au studiat modul în care cofeina poate îmbunătăți performanța fizică a unei persoane în timpul exercițiilor fizice. În special, ei au observat cum afectează forța musculară, rezistența și abilitățile cardiovasculare. O revizuire sistematică din 2018 a descoperit că chiar și dozele moderate de cofeină înainte de antrenamentul fizic ar putea îmbunătăți performanța atletică individuală.

Ce ai constat alte studii



O altă revizuire sistematică a analizat efectul cofeinei în funcție de durata unui antrenament sau a unui eveniment sportiv. Cercetătorii au descoperit că poate fi deosebit de util în îmbunătățirea performanței sportivilor de anduranță.

Unele cercetări arată că o ceașcă de cafea poate îmbunătăți performanța musculară, dar nu este clar de ce sau cât de mult. Un studiu din 2017 a arătat o mică îmbunătățire a puterii picioarelor.

În plus, un mic studiu al sportivilor de Jiu-Jitsu spanioli a constatat că un consum de 3 miligrame (mg) de cofeină pe kilogram (kg) de greutate corporală înainte de un antrenament le-a crescut înălțimea săriturii verticale cu unul sau două picioare.

O revizuire din 2019 a remarcat că multe dintre aceste studii au analizat tineri, bărbați și sportivi. Autorii spun că este nevoie de mai multe cercetări la femei, adulții în vârstă și non-sportivi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel