EXCLUSIV  De ce este controversată legea prevenirii separării copilului de familie

Inquam Photos / Sabin Carstoveanu
Inquam Photos / Sabin Carstoveanu

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie, care prevede, printre altele, înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului.

S-a creat o întreagă tevatură în jurul subiectului. S-a lăsat cu violențe și proteste. De ce? Jurnalistul Val Vâlcu spune că vorbim despre o temă dureroasă pentru publicul larg, o temă care nu a fost explicată.

Iar acum, după ce s-au încins lucrurile, subiectul este greu de combătut. Probabil vor fi aduse în discuție și costurile unui astfel de sistem, vorbim de înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului. Normele nu sunt clare. Nu s-a discutat nimic în spațiul public. Subiectul a fost trântit de parcă era o criză petrolieră și trebuia cineva să rezolve prețul la gaze, a mai zis jurnalistul Val Vâlcu.

Publicul nu avea nicio solicitare în acest sens. Adică nu am avut punerea subiectului pe agendă și construirea coaliției de sprijin. De obicei, lucrurile se întâmplă astfel: publicul resimte o problemă, vrea să vadă o serie de soluții, apar susținători ai legii și așa mai departe. Dar acum avem de-a face cu un fulger în plină vară, apărut din senin.

Nu s-a explicat, nu s-a comunicat, inițiatorii - Ministerul Familiei - nu și-au făcut treaba și au aruncat proiectul de lege direct în Parlament, motiv pentru care s-au ridicat suspiciuni fiind vorba de o temă sensibilă care vizează un subiect extrem de important pentru toți. De aceea este și ciudat că nu a fost discutat. Subiectul a fost aruncat în dezbaterea publică fără nicio considerație pentru sentimentele cetățenilor care dacă nu înțeleg un subiect, se tem de acesta. Necunoașterea generează neîncredere. Nu știi despre ce este vorba, nu știi ce intenții are respectivul care propune legea. Apare dintr-o dată, pe agendă, o măsură cu impact asupra fiecărei familii cu copii.

În plus, vor trebui făcute angajări. Cine vor fi directorii Observatorului Naţional al Copilului? Vom avea un nou generator de posturi de conducere...

De ce este controversată legea prevenirii separării copilului de familie? Pentru că Ministerul Familiei, adică inițiatorul, nu a explicat-o.

VEZI AICI PROIECTUL INTEGRAL - https://media.dcnews.ro/other/202305/lege-copii_65090000.pdf

VEZI ȘI: Firea a ieșit la lumină după protestele și violențele rezultate în urma legii prevenirii separării copilului de familie - https://www.dcnews.ro/firea-a-iesit-la-lumina-dupa-protestele-si-violentele-rezultate-in-urma-legii-prevenirii-separarii-copilului-de-familie_915664.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel