De ce este Elliniko Kafe cea mai sănătoasă cafea din lume. Secretul cafelei grecești

pexels foto
pexels foto

Astăzi, 1 octombrie, am sărbătorit Ziua internaţională a cafelei. Cu această ocazie, Grecia îți scoate în față cafeaua. 

Studiile la nivel mondial au arătat că ar avea beneficii majore pentru sănătate cafeaua grecească - sau Elliniko Kafe, ajungând până la a spune că a bea o ceașcă de cafea grecească pe zi îți poate crește durata de viață. 

Diferența majoră dintre cafeaua grecească și alta este aceea că prima este, de obicei, sorbită lent în adunările sociale, cu familia și prietenii acasă sau într-o cafenea. Acest lucru evidențiază faptul că o parte din beneficiile pentru sănătate, dincolo de băutura în sine, pot fi legate și de ritmul relaxat al stilului de viață grecesc, despre care se spune că reduce stresul general.

Într-un studiu realizat cu câțiva ani în urmă, cercetătorii au descoperit că locuitorii în vârstă din insula grecească Ikaria, care au băut cafea grecească cel puțin o dată pe zi, au prezentat o sănătate cardiovasculară generală mai bună. Ikaria este una dintre cele șapte „Zone albastre” ale lumii și a fost documentată ca una dintre regiunile în care oamenii trăiesc cu mult peste 90 de ani, la o rată semnificativ mai mare decât restul lumii.

„În general, cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial și este considerată bună pentru inimă, deoarece această băutură conține niveluri ridicate de antioxidanți protectori și polifenoli. Cu toate acestea, ceea ce face ca cafeaua grecească să fie superioară celei obișnuite este concentrarea și prepararea acesteia, ambele oferind mai mulți compuși de protecție în fiecare ceașcă mică”, spune dr. Oz, conform GreekCityTimes.

Bogată în acid clorogenic, polifenoli, substanțe liposolubile și alți compuși sănătoși pentru inima, cafeaua grecească s-a dovedit că ajută la protejarea arterelor, la scăderea riscului de diabet și la creșterea sănătății imune generale.

Potrivit studiului, cei care au băut cafea grecească aveau vase de sânge mai sănătoase. Cercetarea sugerează, de asemenea, că Elliniko Kafe protejează împotriva disfuncției celulelor endoteliale, un tip de boală cardiacă care este deosebit de letală pentru femei și în creștere.

Alte beneficii pentru sănătate

Creșterea performanței: cofeina este un stimulent natural care poate îmbunătăți performanța atletică. Cafeaua grecească oferă o doză foarte concentrată de cofeină care poate fi deosebit de benefică pentru sportivi. Un studiu pe 20 de sportivi a constatat că participanții care au consumat cafea grecească au avut beneficii semnificative în performanța lor - inclusiv timpul de reacție și nivelurile de energie - în comparație cu cei care au băut cafea fără cofeină.

Proprietăți antioxidante ridicate: cafeaua grecească conține niveluri mai ridicate de compuși benefici găsiți în alte tipuri de cafea. Boabele de cafea conțin substanțe chimice benefice, cum ar fi acizii clorogeni, care sunt polifenoli antioxidanti care oferă beneficii pentru sănătate. Un studiu a arătat că cafeaua preparată cu boabe de cafea măcinate fin conținea cantități mai mari de acizi clorogenici decât cafeaua făcută cu granule mai mari. Cafeaua conține și alți compuși puternici, inclusiv terpenoizi, care pot reduce inflamația.

Protejează împotriva bolii Alzheimer: Consumul de cafea cu cofeină vă poate proteja creierul de anumite afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Alzheimer. De exemplu, o analiză a 11 studii efectuate pe peste 29.000 de persoane a constatat că cei care consumau cea mai mare parte a cafelei aveau un risc cu 27% mai mic de a dezvolta boala Alzheimer. Alte studii au arătat că poate reduce riscul de accident vascular cerebral, Parkinson și demență.

Poate ajuta la protejarea împotriva anumitor boli: consumul de cafea poate ajuta la reducerea riscului de apariție a anumitor boli, inclusiv diabet și boli de inimă. O revizuire a 18 studii a arătat că o ceașcă zilnică de cafea este asociată cu un risc redus cu 7% de diabet de tip 2. Un alt studiu a constatat că consumul de trei până la cinci căni de cafea pe zi este asociat cu o reducere cu 15% a riscului de boli de inimă.

Te poate ajuta să slăbești: dacă încerci să slăbești câteva kilograme și ești un fan al cafelei, atunci Ellinikos Kafes este alegerea perfectă. Cafeaua grecească nu are nevoie de lapte sau zahăr și accelerează metabolismul, ceea ce ajută la scăderea în greutate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel